Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 3:0Sešívaní si před cestou do Milána snadno poradili s ligovými Jánošíky, uvedla se posila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Hušbauer 1 : 0
30. Coufal 2 : 0
78. Provod 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Během podzimu už vyloupili dva favority. Fotbalisté Slovácka vyhráli na Spartě i v Plzni 2:0, v Edenu však tvrdě narazili. Slavia sice před startem Ligy mistrů šetřila hned tři reprezentanty, přesto zápas 9. ligového kola rozhodla již do přestávky a zvítězila 3:0. Obhájci titulu tak v čele tabulky zvýšili náskok před druhou Plzní na šest bodů, Slovácko je v tabulce šesté. Gólem oslavil svůj debut v dresu Slavie nováček Lukáš Provod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer dává gól, brankář Slovácka Radek Porcal neměl nárok.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se představili doma poprvé od duelu s Kluží, který je posunul do Ligy mistrů. Před úterním zápasem na Interu Milán trenér Trpišovský šetřil reprezentanty Masopusta a Bořila, jen na lavičku usedl Souček. K obnovené premiéře v červenobílém dresu naopak vyběhl Hora, z nových posil se pak na střídačku posadil ještě Provod.

Slávisté si šli od začátku za svým. Na první tutovku čekali jen šest minut, Škodovu hlavičku ligový debutant Porcal s námahou vyrazil před sebe a dorážející Hovorka netrefil odkrytou branku.

Úvodní gól padl v 19. minutě. Hušbauer si šťastnými odrazy narazil míč hned o dva protihráče a z úhlu dloubl míč do sítě přesně. Jen u jedné trefy nezůstalo, po střele Zeleného fatálně promáchl Šimko a pohotový Coufal z úhlu uklidil míč do sítě. Poločasové vedení domácích mohlo být ještě vyšší. Kapitán Škoda trefil hlavou tyč, Stanciu zase z přímého kopu břevno...

Po přestávce červenobílí zápas kontrolovali. Vedení mohl zvýšit Zelený, proti němuž se vytáhl Porcal. Velkou šanci měl také střídající Tecl.

Husarský kousek se povedl Provodovi. Hned po prvních devíti minutách ve slávistickém dresu se před vápnem opřel do míče a střelou k tyči přidal třetí gól.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)
Branky: 19. Hušbauer, 30. Coufal, 78. Provod. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Královec (video). ŽK: Hovorka - Petržela, Hofmann, Reinberk. Diváci: 14 789.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Zelený - Traoré - Hora, Stanciu (78. Van Buren), Hušbauer, Olayinka (69. Provod) - Milan Škoda (75. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Porcal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko (56. Divíšek) - Havlík, Daníček - Petržela (76. Hellebrand), Sadílek, Kalabiška (71. O. Šašinka) - Zajíc. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava