Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Středočeši spustili kanonádu, Sparta věří, že našla zachránce

Praha

Víkend po reprezentační přestávce stál za vidění. Už jen třeba kvůli šestigólové kanonádě Mladé Boleslavi, lahůdkovým trefám v Plzni či procitnutí Sparty. Hlavní hrdinové nejzajímavějších událostí pochopitelně figurují v ideální sestavě 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Po dvou hráčích dodaly Slavia, Plzeň, Sparta a Mladá Boleslav.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Článek

První příčku si bedlivě hlídají, i když třeba nechají odpočívat hned tři reprezentanty najednou. Sešívaní si hravě poradili i se Slováckem, taktovku znovu držel Hušbauer a mezi střelce se zapsal také obránce Coufal.

Druhá Plzeň otočila šlágr s Jabloncem, jemuž nakonec nestačila ani Matouškova trefa. Viktoriáni se blýskli výstavními góly, o něž se postarali Kalvach a Kopic. Sparta poprvé vyhrála venku. Stoper Lischka ve Zlíně uzavřel příběh velkého návratu po operaci srdce a hned začal léčit churavou letenskou obranu. V záloze se znovu činil Kanga.

Mladá Boleslav šesti brankami uzemnila Příbram, v ráži byli kanonýři Komličenko a Mešanovič. Teplice s výrazným přispěním brankáře Grigara remizovaly v Liberci, ostravský Fillo v duelu s Českými Budějovicemi ukončil roční čekání na gól.

Sestava 9. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Grigar (Teplice) - Coufal (Slavia), Lischka (Sparta), Fillo (Ostrava) - Kopic (Plzeň), Kanga (Sparta), Hušbauer (Slavia), Kalvach (Plzeň) - Mešanovič (Mladá Boleslav), Komličenko (Mladá Boleslav), Matoušek (Jablonec).

Reklama