Hlavní obsah

Čtyři góly za tři zápasy a sedm bodů. Jakub Mareš táhne Teplice blíž ke středu tabulky

Teplice

Čtyři góly během tří ligových zápasů v rozmezí devíti dnů. Skvostnou bilanci má teplický fotbalový útočník Jakub Mareš. Svými trefami zařídil vítězství nad Mladou Boleslaví 2:0, remízu na Slovácku 1:1 a v úvodním duelu 11. kola rozhodl souboj s Bohemians Praha 1905. Vítězství 1:0 znamenalo pro Teplice prodloužení série bez porážky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický kapitán Jakub Mareš střílí jediný gól utkání, vpravo brankář Bohemians Tomáš Fryšták.

Článek
Fotogalerie

Jak byste charakterizoval zápas s Klokany?

Pro nás to byly extrémně vydřené body. V zápase se nám moc nedařilo, kombinace žádná, spíš boj. Důležité je, že jsme vyhráli doma, protože jsme se chtěli konečně dostat výš ze spodních pater tabulky. Už před svým gólem jsem měl jednu velkou šanci. Snažil jsem se lobovat míč, ale Fryšták jej chytil.

I při improvizaci ve složení obranné řady jste uhájili čisté konto. Co říkáte na defenzivu?

Jsme rádi, že jsme to takhle uhráli. Pro nás je povzbuzující, že jsme vzadu udrželi nulu a stačil nám jediný gól na vítězství. Musím říci, že jsem při něm dostal skvělý centr od Lojzy Hyčky. Pokoušel jsem se míč umístit a naštěstí to tam padlo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Pokorný z Bohemians, brankář Bohemians Tomáš Fryšták a Jakub Mareš z Teplic.

Panuje v týmu velká spokojenost?

Hlavní je, že konečně vyhráváme, a přece jen se posouváme v tabulce nahoru. Je hezké, že jsem se střelecky prosadil, přehnaná euforie ale není na místě. Už v úterý hrajeme pohár s druholigovým Třincem a pak jedeme k ligové bitvě do Opavy. Pro nás je každý zápas těžký. Musíme dobře zregenerovat a připravit se na obě nadcházející utkání.

Do ligy jste osobně vstoupil gólem v Příbrami, pak jste nasbíral čtyři žluté a červenou kartu. Cítíte se nyní už v pohodě?

Některé karty byly zbytečné, některé za nic. Prostě chodím úplně do všeho. Když rozhodčí s vámi mluví a není tam žádná arogance, pak to na hřišti vypadá jinak. A tím, že jsem v několika zápasech před touto sérií nedal góly, jsem se nenechal rozhodit. Už mám něco odkopáno. Věděl jsem, že obrat přijde a bude to padat dál. Doufám, že se brzy prosadí i Kuba Řezníček, který taky odvádí vepředu velkou práci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Mareš z Teplic má v posledních dnech střeleckou formu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice