Hlavní obsah

Konečně nikoho nehledal a vystřelil! Radoval se z Reiterovy premiérové trefy Jirásek

Ostrava

Čtyři různí střelci se podíleli na demolici Zlína ve 12. kole Fortuna ligy. Skóre otevřel Dame Diop, Druhý gól přidal Milan Jirásek, kterému přihrál autor třetí branky Rudolf Reiter. Na tu mu zase pro změnu o šest minut později nahrál Jirásek. Čtvrtý zářez do zlínského propadáku si připsal krátce před koncem prvního poločasu Martin Fillo.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Rudolf Reiter se podílel na výhře Baníku nad Zlínem jedním gólem.

Článek

„Kdyby se nám to takto povedlo pokaždé, tak bychom byli hodně rádi. V některých zápasech nám ty góly nepadaly, teď se dá říct, že nám tam spadne hned první šance," připomněl Jirásek i dohrávku 11. kola z minulého pondělí, kdy Baníkovci nasázeli Příbrami tři góly v úvodních devíti minutách.

„Náhoda to asi není. Dohráváme šance a více než tomu bylo dříve se tlačíme do zakončení. V tom je asi největší rozdíl oproti tomu, co jsme hráli na začátku sezony, kdy jsme buď neodcentrovali, nebo nevystřelili. A navíc i góly dostávali," přemítal Jirásek, který přiznal, že se s Reiterem o možnosti sehrát situaci tak, jak se to povedlo před druhým gólem, hodně bavili. „Když jde Reiter do brejku, tak na tom vápně je hodně prostoru. Říkali jsme si už v minulých zápasech, že bychom to tak mohli zahrát a teď se nám to povedlo," těšilo Jiráska.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič, Dame Diop a Milan Jirásek z Baníku oslavují gól.

Rád byl i za to, že bývalý hráč Bohemians konečně v Baníku prosadil i gólově. „Dal jsem mu přihrávku do běhu a on konečně vystřelil! Nikoho nehledal! Poradil si s tím parádně. Říkali jsme mu neustále ať střílí. Že už musí dát taky nějaký gól," usmíval se Jirásek.

Baník dal ve dvou ligových zápasech sedm gólů, v součtu s pohárovým utkáním proti Hradci Králové (2:0) neinkasoval ve třech utkáních za sebou „Jsme rádi, že nám to tam padá. Hlavně v domácích zápasech, kde ty body musíme dělat. Teď už tomu chybí jen potvrdit to venku," řekl Jirásek.

„Je ale skvělé, že nám to funguje i dozadu. Když nedostáváme góly, tak se nám lépe útočí. Není to tak dávno, co jsme hned na začátku dostali rychlé góly a pak je složité ta utkání obracet," vrátil se na začátek sezony Jirásek.

Reklama

Související témata: