Hlavní obsah

Boleslavský obránce Palát přestoupil do Vladivostoku

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalový obránce Marián Palát přestoupil z Mladé Boleslavi do ruského Vladivostoku, kde podepsal tříletý kontrakt. ČTK to potvrdil sportovní ředitel Středočechů Zdeněk Kudela. Ve Vladivostoku se Palát setká mimo jiné s českým brankářem Markem Čechem, který se o jeho příchod také zasloužil.

Článek

"O zájmu Vladivostoku jsem se dozvěděl před týdnem, takže to pro mě bylo hodně rychlé. Jsem ale moc rád, je to nová šance," řekl ČTK třicetiletý Palát, který dnes již viděl trénink mužstva a ve čtvrtek se do něj sám zapojí. S Mladou Boleslaví přitom odjížděl na soustředění do Rakouska, ale tam už se do hry nedostal. "Dnes ráno odcestoval za svým novým klubem, s nímž jsme se již domluvili. Jde o třicetiletého hráče, pro kterého je to velká šance, a je to i ocenění práce našeho klubu," uvedl Kudela.

"Smlouvu jsem podepsal téměř bleskově i bez zdravotních testů. Asi o mě měli dobré informace a jsem rád, že v týmu už je jeden český hráč - Marek Čech. Začátky v cizí zemi jsou určitě těžké a už jsem se s ním bavil, i on to vítá," pokračoval Palát s tím, že jeho přestup je právě trochu i Čechova práce. "Naznačil, že dal trenérovi na mě typ," dodal Palát, který se domů podívá nejdříve až po skončení ruské ligy, tedy po 10. listopadu.

Obránce, který začínal s fotbalem v Bystřici pod Hostýnem, ukončil svou prvoligovou kariéru v české nejvyšší soutěži s bilancí 81 utkání a sedmi branek. Mladou Boleslav opouští po třech letech, předtím působil také v Pardubicích, Bohemians Praha a Českých Budějovicích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články