Hlavní obsah

Jaké užívání? Fotbal beru jako válku a boj s nepřítelem, držel se Medynský i při záskoku své filosofie

Mladá Boleslav

Raději se ho ani neptejte, jak si užíval návrat do šéfovské role na trenérské lavičce. „Na to slovo jsem alergický a nemám ho rád. Fotbal je válka,“ odpoví Pavel Medynský, že si fotbal nechodil užívat jako hráč, natož aby si ho užíval teď jako trenér. A navíc v utkání čtrnáctého ligového kola jako hlavní kouč s pověřením pouze dočasným. Pavel Hoftych nasbíral v předchozích duelech čtyři žluté karty, takže mu disciplinární komise za tento prohřešek zakázala jako prvnímu kouči přístup do liberecké kabiny a samo sebou i na lavičku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Asistent libereckého trenéra Pavel Medynský během utkání 14. kola první fotbalové ligy

Článek

Na Medynském tudíž v Mladé Boleslavi bylo, aby se převtělil z Hoftychova asistenta do role šéfa liberecké lavičky.

„Pro mě nic nového. Hlavního trenéra už jsem dělal, takže vím, co tahle role obnáší a jaký tlak má člověk na bedrech," připomínal pětapadesátiletý Pavel Medynský předchozí štace, na nichž vedl jako hlavní trenér mužstva Čáslavi, Bohemians, ale třeba i ženského družstva pražské Slavie.

„Fotbal je válka, takže každý zápas beru jako boj proti nepříteli. Je v něm hodně emocí, čímž ale samozřejmě nemyslím, že bychom si měli nafackovat," nijak netajil, že každé utkání mimořádně prožívá.

Ani v Mladé Boleslavi, kde zaskakovat za distancovaného Pavla Hoftycha, tomu nebylo jinak. „Padlo to na mě, když Pavel na lavičku nemohl. V Liberci ale máme perfektní realizační tým, takže dík patří především jemu. Před zápasem jsme se domluvili na strategii, v jeho průběhu jsme dělali rozhodnutí společně s Mírou Holeňákem a Markem Čechem. Naštěstí se žádné komplikace nevyskytly, neboť to bylo standardní a pro nás vlastně i bezproblémové utkání. A hlavně vítězné," liboval si Medynský, že mu záskok v roli hlavního kouče vyšel a Liberec si z Mladé Boleslavi odvezl v duchu tradic poslední tří let opět tři body.

„Samozřejmě že statistiky o něčem vypovídají, ale vždy se rozhoduje na hřišti. A tam naši hráči pracovali jeden za druhého jako tým, byli lepší a zasloužili si vyhrát," reagoval Medynský na dotaz, zda snad Severočechům nenapomohl k vítězství i komplex, který z nich už musí Mladá Boleslav mít. Vždyť v pěti předchozích ligových střetnutích s nimi prohrála a tentokrát padla zase. A to přitom až dosud kráčela ligovým podzimem na domácím hřišti suverénně a všech sedm předchozích střetnutí vyhrála.

„Trochu otázku obrátím... Před dvěma týdny jsme hráli na Slovácku, kde pro změnu platilo, že ani tam Liberec neprohrává. A nám se to nepodařilo potvrdit. Proto příčina naší výhry byla spíše v sérii Mladé Boleslavi. Sedm předchozích domácích zápasů vyhrála, takže jednou musel konec série přijít," kvitoval Medynský, že právě jeho tým zmiňovanou sérii utnul a on v roli hlavního kouče dostal den před pětapadesátými narozeninami od hráčů příjemný a pro Liberec potřebný tříbodový dárek.

Reklama