Hlavní obsah

Slavia - Ostrava 4:0Kapitán Souček zavelel k výhře, hattrickem však pohrdl. Sešívaní ale smetli Baník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Souček 1 : 0
52. Souček 2 : 0
68. Tecl 3 : 0
77. Ševčík 4 : 0
Záznam online reportáže

Zdeněk PavlisSport.czPrávo

Slavistický kapitán Souček se v ligovém duelu 15. kola postaral dvěma trefami o odčinění pohárového selhání Pražanů s ostravským Baníkem. V Edenu měl dokonce blízko k hattricku, ale za stavu 2:0 z penalty třetí branku nepřidal. Trpišovského tým i tak po nevýrazném výkonu v první půli dokráčel po dalších gólech Tecla a Ševčíka k přesvědčivé výhře, která ho náramně naladila před cestou do Barcelony k úternímu utkání Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Stanislav Tecl se dočkal a proti Baníku protrhl smůlu v koncovce.

Článek
Fotogalerie

Pohárové vítězství uprostřed týdne představovalo pro Baník motivaci a inspiraci zároveň. Však se také středeční taktické partitury dlouho držel i v Edenu. Pochopitelně se zesílenou pětičlennou obranou, samozřejmě s aktivním presinkem, jímž trápil hráče Slavie už na jejich polovině, a k tomu i s patřičným důrazem a dobrým pohybem.

Domácím, v jejichž sestavě se ve stoperské dvojici objevili Takács s Frydrychem, ostravské pojetí po chuti nebylo a dlouho na něj hledali recept. K předpokládanému náporu se nedostali, pořádnou šanci si nevytvořili, hlavička Takácse i pár střeleckých pokusů Olayinky protivníkovu bránu minulo, ani slávistické centry do šestnáctky nenacházely adresáta, neboť i v hlavičkových soubojích měli hosté navrch.

A protože i standardním situacím Pražanů chyběla přesnost a zakončení, držel Baník v Edenu celkem pohodově bezbrankový stav.

Těsně před přestávkou proto musel Slavii z bídy vysvobodit Souček. Po slibné akci Tecla zkažené nepřesnou zpětnou přihrávkou se zmocnil míče Olayinka, vyzval Ševčíka k reparátu a ten na rozdíl od Tecla nahrál Součkovi perfektně.

Pro domácího kapitána už nepředstavovalo problém propálit všechno, co mu stálo v cestě, Budinského nevyjímaje.

Hned po půli explodoval Eden podruhé, ale rozhodčí Klíma po konzultaci s videosudím nakonec branku Olayinky pro ofsajd neuznal. Vzápětí sice zlikvidoval Budinský i stoprocentní šanci Součka, jenže slávistický kapitán záhy vše napravil. Po závaru a zmatcích v ostravské šestnáctce druhým gólem vstřeleným pro změnu hlavou zápas definitivně rozhodl.

V první půli spolehlivá defenziva Baníku začala zmatkovat a vyrábět chyby, takže Slavia mohla okamžitě přidat další branky. Tecl však po nádherné akci Stanciua a Ševčíka pálil vysoko nad, jindy spolehlivý penaltový exekutor Souček neproměnil penaltu a odmítl tak hattrick, k němuž měl podruhé v kariéře hodně blízko.

Zanedlouho zlikvidoval Budínský i Součkovu technickou střelu, jenže proti dorážce Tecla už nic nezmohl. To už hrála Ostrava jen v deseti bez vyloučeného Jiráska, který musel předčasně ze hřiště poté, co vyrobil penaltu. Gólman byl bezmocný i proti střele Ševčíka, takže po matném výkonu v prvním poločase vyhrála Slavia nakonec vysoko, ale zcela zaslouženě.

15. kolo první fotbalové ligy
Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0 (1:0)
Branky: 43. a 52. Souček, 68. Tecl, 77. Ševčík. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Ratajová - Ardeleanu (video). ŽK: Bořil, Coufal, Stanciu, Takács - Jirásek, Fillo, Diop, Fleišman. ČK: 61. Jirásek. Diváci: 18.297.
Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Takács, Bořil - Souček (78. Hilál) - Ševčík, Stanciu (69. Traoré), Hušbauer, Olayinka (73. Van Buren) - Tecl. Trenér: Trpišovský.
Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter (76. Holzer), Jirásek, Hrubý (46. Smola), Kuzmanovič (60. Granečný) - Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: