Hlavní obsah

Souček v zimě neodejde! Slavia v kontraktu klíčové opory navýší výstupní klauzuli

Praha
Aktualizováno

Konec spekulací! Fotbalový záložník Tomáš Souček v zimě Slavii neopustí, minimálně tuto sezonu dohraje v Edenu. V rozhovoru pro Seznam to uvedl hráčův agent Pavel Paska, na Twitteru informaci potvrdil šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Záložník Slavie Tomáš Souček o BarceloněVideo: Televize Seznam.cz

 
Článek

„Učinili jsme spolu dohodu, že se Slavií zůstane Tomáš po celou tuto sezonu. To znamená, že v lednovém přestupním okně se kolem něj nebude dít nic. Tomáš je nyní enormně důležitým hráčem pro Slavii i národní tým," prohlásil Paska.

Souček, kterého v úterý večer čeká se Slavií druhý střet s Barcelonou v Lize mistrů, je v současné době pro českého mistra nepostradatelný. Vypracoval se v ústřední postavu týmu, který válcuje domácí soutěž a v Champions League odehrál tři skvělé duely s Interem Milán, Dortmundem a Barcelonou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie Praha proti Baníku Ostrava penaltu neproměnil.

Čtyřiadvacetiletý záložník je tudíž na evropské scéně v kurzu, v létě ho lanařily kluby z Ruska a z Itálie. Ve hře byly na české poměry obrovské částky, klub však svoje eso odmítl prodat. Se Součkem naopak prodloužil kontrakt, do smlouvy byla zapsána výstupní klauzule ve výši 15 milionů eur (přibližně 387 milionů korun). Po Součkových výkonech v Lize mistrů a v kvalifikaci o ME 2020 se však začalo spekulovat, že v zimě ho Slavia už neudrží.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Tomáš Souček slaví gól.

Slávistický kouč Jindřich Trpišovský po domácím střetnutí s Barcelonou ostatně nijak netajil, jak enormně roste zájem zahraničních klubů o kapitána jeho týmu, a začal se pomalu smiřovat s jeho odchodem.

"Je pro nás obrovsky důležitým hráčem, ale angažmá v opravdu velkém klubu mu přeju. Bylo by to zadostiučinění pro něho i pro nás všechny. Takový hráč, jako on, se rodí jednou za dekádu. Podle mého patří na svém postu k nejlepším v Evropě. Prostě fotbalový robot, jakého si doba žádá," připomínal, v jaké formě Souček je a jak jeho výkony dál rostou.

Fotbalový robot, jakého si doba žádá

"Jednou proto nastane doba, kdy odejde, a my se na jeho odchod musíme připravit," měl tušení, že k transferu by mohlo dojít už v zimě. Teď si určitě oddechl.

Po nynější dohodě všech tří stran včetně samotného hráče případný zimní přestup padá. Podle ní Souček nejdříve přestoupí v létě. Pokud se tak stane, tak za více než15 milionů eur. Součástí dohody je totiž navýšení výstupní částky. „Ano, Tomáš zůstane a dojde ke zvýšení výstupní doložky," uvedl na Twitteru předseda klubového představenstva Jaroslav Tvrdík.

Jaký scénář ohledně Součka je příští léto nejpravděpodobnější? „Uvidíme, ve hře je spousta aspektů. Může přijít nabídka opravdu velkého klubu. Nebo dojde k dohodě o jeho dalším pokračování ve Slavii. Těch možností je celá řada, jisté je, že do úvahy nepřipadají žádné exotické destinace. Pokud Tomáš odejde, tak do top ligy. A do top klubu," podotkl Paska.

Sám obletovaný hráč se ke svojí budoucnosti vyjádřil na pondělní tiskové konferenci před duelem v Barceloně. „Věci ohledně mého případného přestupu dávám úplně stranou. Zvážím je, až bude po všech podzimních zápasech, jak ve Slavii, tak i v národním týmu. Teď navíc není ani přestupní okno. Já se soustředím jen a pouze na Slavii a na utkání s Barcelonou. Teprve až odehraji poslední zápas v prosinci, pak případně začnu řešit jiné věci," ujišťuje Souček.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články