Hlavní obsah

Po Kypru Schranz v Budějovicích střelecky vylepšuje svou bilanci z Dukly

České Budějovice

Slovenský fotbalový útočník Ivan Schranz se do české první ligy vrátil v létě po půlročním působení na Kypru a na podzim dává o sobě hodně vědět. V dresu Dynama České Budějovice už ve střelecké produktivitě převyšuje svoje přechozí působení v pražské Dukle, za níž od léta 2017 do prosince 2018 nastřílel v nejvyšší soutěži při čtyřiceti startech dohromady osm gólů. Za Jihočechy nastoupil nyní do čtrnácti zápasů a na svém kontě má už pět branek.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ivan Schranz, slovenský útočník Českých Budějovic.

Článek

Jak jste se přeorientoval z kyperské ligy znovu na českou fotbalovou realitu?

Na Kypru působí v jednotlivých klubech spousta cizinců, tam je to běžné. Česká liga je úplně jiná, fyzicky náročná, často převládá taktika. Ale s Budějovicemi se přesvědčujeme, že se dá hrát s každým. Nedíváme se na to, jaký můžeme mít výkonnostní strop. Chceme vytěžit maximum a posbírat co největší počet bodů.

Momentálně figuruje Dynamo v roli nováčka po sérii čtyř vítězství na devátém místě tabulky. Co na to říkáte?

Nebudeme spekulovat, jak to dopadne na konci sezony. Každý dobrý výsledek je důležitý.

Zůstaňme u vaší statistiky. V posledních čtyřech kolech jste čtyřikrát skóroval. Považujete se za budějovického útočníka číslo jedna?

Máme vyrovnaný tým. Při utkání v Teplicích nám chyběli v ofenzivě a na hrotu útoku dlouhodobě zraněný Michael Rabušic i vykartovaný David Ledecký. Musel jsem je zastoupit. Ale určitě to nevnímám, že jsem najednou kanonýrem. Pět gólů jako já dal za Budějovice i Patrik Brandner, s nímž se známe už ze společné štace v tehdy ještě prvoligové pražské Dukle. Jsem rád, že nám to funguje.

V čem spočívá aktuální tažení Dynama?

Možná jsme se postupně osmělili po rozpačitém začátku sezony. Pak se nám vydařily nějaké zápasy. Od toho jsme se odrazili. Získáváme i sebevědomí a těší nás vzestup v tabulce.

Kolik chcete osobně ještě přidat gólů do konce podzimní části?

Co nejvíc.

Cítíte, že máte životní formu?

V české lize je to pro mě asi zatím nejlepší období v kariéře. A věřím, že to bude dál pokračovat.

Reklama

Související témata: