Hlavní obsah

Klokani náskok neudrželi, Boleslav duel bleskově otočila. Baník vítězem slezského derby

Mladá Boleslav/Ostrava
Aktualizováno

Stoprocentní úspěch domácím celkům přinesly páteční zápasy 16. kola fotbalové Fortuna ligy. Mladá Boleslav potvrdila, že se z jejího stadionu body příliš nevozí, dvěma slepenými góly po přestávce otočila vývoj zápasu s Bohemians, zvítězila 2:1 a v neúplné tabulce se posunula na třetí místo před Jablonec. Ostravský Baník ve slezském derby snadno přehrál bezzubou Karvinou 3:0. Hosté prohráli pátý zápas v řadě a gól už nedali déle než 500 minut!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z vítězného gólu, uprostřed jeho autor Lukáš Budínský.

Článek
Fotogalerie

V utkání Mladé Boleslavi s dvanáctými Bohemians 1905 byl favorit jasný, ale hosté celek z města automobilů zaskočili rychlým protiútokem a Bartek brzy otevřel skóre. Na druhé straně se brankář Le Giang vytáhl proti hlavičce Mešanoviče, ale Klokani mohli přidat i pojistku, nicméně Krch zasáhl jen břevno. A trest záhy přišel.

Po přestávce domácí dvěma rychlými góly zápas otočili. Nejprve se prosadil ze vzduchu Mešanovič a dvě minuty nato nechali hosté vyšívat Ladru tak dlouho, až přiťukl míč Budínskému a bývalý hráč vršovického klubu střelou k levé tyči rozhodl. Klokani nesvěsili hlavy, ale Krch znovu rozezvučel jen břevno a i další šance skončily bez gólového efektu. Pražanům se venku nedaří, mimo svůj stadion získali jediný z celkových 16 bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ibrahim Keita z Bohemians padá na ležícího Alexeje Tatajeva z Mladé Boleslavi.

Středočeši tak soupeři oplatili porážku 0:3 z červencového duelu v Ďolíčku a na svém stadionu Mladá Boleslav vyhrála osm z devíti utkání ligové sezony. Prohrála jen s Libercem.

V Ostravě byl Baník ve slezském derby favoritem a roli beze zbytku potvrdil. Po třech kolech bez vítězství přerušil černou šňůru, dvakrát se při tom trefil Jakub Pokorný a třetí branku přidal Jiří Fleišman. Stínem bylo zranění Smoly, kterému Kouřil zásahem kopačky způsobil tržnou ránu v obličeji. Na vlastním hřišti Baník v lize posedmé za sebou neprohrál, uhrál tady 19 z celkových 25 bodů a je pátý.

Karviné se proti Baníku nedaří, vyhrála nad ním jediný z šesti vzájemných soubojů. Svěřenci trenéra Františka Straky se trápí. Prohráli posledních pět ligových zápasů, v nejvyšší soutěži už 533 minut neskórovali a v tabulce zůstávají předposlední.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Robert Hrubý a autor druhého gólu Jiří Fleišman z Ostravy.

Program 16. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Mladá Boleslav - Bohemians 2:1
Branky: 49. Mešanovič, 51. Budínský - 12. Bartek
Ostrava - Karviná 3:0
Branky: 26. a 88. Pokorný, 67. Fleišman
Sobota
14:30 Zlín - Olomouc
14:30 Příbram - Opava
17:00 Jablonec - Sparta
Neděle
14:30 Plzeň - Liberec
14:30 České Budějovice - Slovácko
17:00 Slavia - Teplice

Reklama