Hlavní obsah

Dramatický šlágr Sparty s Jabloncem! Zlín spasila premiérová trefa

mm, dosSport.cz
Aktualizováno

První dva týmy sice přijdou na řadu až v neděli, ale drama viděli fanoušci už o den dříve. Ve šlágru sobotního programu 16. kola fotbalové Fortuna ligy remizoval Jablonec se Spartou 2:2 poté, co Severočeši ve druhé půli smazali dvougólový náskok soupeře z úvodního poločasu a nedovolili mu se bodově dotáhnout. Už odpoledne vyhrál Zlín v lize poprvé po devíti zápasech, porazil Olomouc 1:0. Příbram se v záchranářské bitvě rozešla s Opavou bez branek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V hlavičkovém souboji Libor Kozák (vlevo) ze Sparty a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Na jablonecké Střelnici pálili ostrými oba soupeři, ovšem každý v jiné fázi zápasu. Spartě fantasticky vyšel úvod, už po 17 minutách vedla o dva góly poté, co se trefili Kozák a Frýdek. Kouč domácích (a někdejší trenér Sparty) Petr Rada však měl o přestávce šťastnou ruku, když poslal na hřiště rychlíky Matouška s Chramostou. Oba střídající hráči obranu Pražanů provětrali a prokázali, že také umí střílet góly.

Parádní výkon jabloneckého týmu ve druhé půli mohl být dokonce korunován vítěznou trefou, ale Jugasovu hlavičku v 90. minutě, která skončila v síti, rozhodčí Královec jako gólovou neposvětil pro předchozí Doležalův faul ve vápně. Po dělbě bodů tak Sparta propásla šanci se na čtvrtý Jablonec v tabulce dotáhnout.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Jablonce a Michal Sáček ze Sparty.

Ševci na Hanáky neumějí, o to větší byla jejich sobotní radost. Vyhráli teprve podruhé z posledních 12 vzájemných ligových zápasů. Vítězové podobně jako v předchozím kole proti Plzni (1:1) znovu udeřili v závěru, moravský souboj rozhodl a zlaté tři body vystřelil Ševcům v 88. minutě mladý obránce Jakub Kolář premiérovou trefou v nejvyšší soutěži při svém prvním ligovém utkání v základu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Martin Zeman z Příbrami a Matěj Helebrand z Opavy.

Příbram v posledních devíti kolech nevyhrála, bezbrankový výsledek doma uhrála potřetí za sebou. Slezané čekají na výhru ještě déle, plných 14 kol po sobě nevyhráli, navíc už 490 minut nevstřelili gól a zůstávají nadále na dně ligové tabulky.

Program 16. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Mladá Boleslav - Bohemians 2:1
Ostrava - Karviná 3:0
Sobota
Zlín - Olomouc 1:0
Branka: 88. J. Kolář
Příbram - Opava 0:0
Jablonec - Sparta 2:2
Branky: 47. Matoušek, 74. Chramosta - 4. Kozák, 17. Frýdek
Neděle
14:30 Plzeň - Liberec
14:30 České Budějovice - Slovácko
17:00 Slavia - Teplice

Reklama