Hlavní obsah

Nejkrásnější moment v kariéře, rozplývá se po rozhodující trefě Kolář

Zlín

Poprvé nastoupil k zápasu nejvyšší soutěže v základní sestavě, a hned rozhodl. Teprve devatenáctiletý obránce Jakub Kolář zařídil fotbalistům Zlína gólem v závěru utkání vítězství 1:0 v moravské bitvě nad Olomoucí. Ševci tak ukončili nelichotivou šňůru devíti ligových duelů bez výhry.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Kolář ze Zlína se raduje z vítězného gólu v utkání proti Olomouci.

Článek

Jak jste si vítěznou trefu užil?

Je to můj nejkrásnější moment v kariéře. Nic lepšího jsem si při svém debutu v základu nemohl ani přát. Předtím jsem nastoupil v lize jen na pár minut v Příbrami. Všechno mi došlo, až když mi gratulovali kluci v kabině.

Jak jste rozhodující gól vlastně vstřelil?

Zahrávali jsme standardku, a tak jsem si naběhl do olomoucké šestnáctky. Míč se ke mně nějak odrazil. Prvním dotykem jsem si ho zpracoval a zamířil jsem na bránu. Zapadl přesně k tyči. A já ani pořádně nevěděl, jak mám slavit. (úsměv).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Yunis z Olomouce a střelec jediného gólu zápasu Jakub Kolář ze Zlína.

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte v základní jedenáctce místo Hnaníčka, jenž pykal za vyloučení v předchozím střetnutí s Plzní?

Podle nácviků na trénincích jsem to začal tušit od čtvrtka. Trenér Kameník mně to definitivně sdělil v pátek. Tedy den před utkáním se Sigmou.

Byl jste hodně nervózní?

Ani moc ne. Hůř jsem na tom byl v nedávném pohárovém osmifinále v Mladé Boleslavi, kde jsem taky dostal šanci od začátku zápasu. Tentokrát jsem už byl o dost klidnější.

Jak jste viděl duel s Olomoucí?

V prvním poločase nám to moc nešlo. Pozdě jsme přistupovali k protihráčům a hosté měli víc ze hry. Moc šancí si ovšem nevypracovali. Druhá půle už byla z naší strany mnohem lepší. Konečně jsme se dočkali poprvé od poloviny srpna zase tříbodového zisku. Těší mě, že jsme uhájili čisté konto.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji o míč (zleva) Jakub Plšek z Olomouce a Jakub Kolář ze Zlína.

Budete mít dost peněz na příspěvek do společné kasy?

Snad ano. Z prémie na výhru bych to měl zvládnout. Ale ještě vůbec netuším, jakou částku mně spoluhráči vyměří.

Kromě vás nastoupil v obranné formaci také další mladík Cedidla...

Je to fantazie. Před půl rokem jsme spolu ještě nastupovali za zlínský dorost, a teď hlídáme Komličenka nebo Yunise.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Zima z Olomouce a Lukáš Železník ze Zlína.

Jak vás přijali starší parťáci?

Myslím, že jsem zapadl do kabiny bez problémů. Jsem rád, že mě mnohem zkušenější kluci berou. Kdykoliv mi poradí. Před utkáním se Zlínem se mně všichni snažili maximálně pomoct.

Reklama

Související témata: