Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 0:1Střelec Vlček zajistil Slavii tři body v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Vlček 0 : 1

JABLONEC

Tříbodovým ziskem vstoupili v neděli do nového ročníku nejvyšší fotbalové domácí soutěže hráči Slavie Praha. Druhý celek minulého ročníku vyhrál na horké půdě v Jablonci 1:0, když jediným střelcem souboje byl v 54. minutě kapitán a nejlepší střelec mužstva minulého ročníku Stanislav Vlček.

Článek

Hostující kouč Jarolím se musel obejít bez zraněných Vorla, Latky, Hubáčka a Šventa, navíc i bez Švece, který pykal za vyloučení v posledním kole minulého ročníku za červenou kartu. Do kádru se nedostal ani Aračič, kterého přeřadil trenér do B celku. Přesto hosté začali ofenzivněji. Střela Vlčka k tyči z dálky byla sice přesná, ale slabá, takže Špit ji bez problémů zlikvidoval. O minutu později včasným vyběhnutím za vápno zachránil na poslední chvíli opět před Vlčkem a do třetice pálil hostující kapitán nad.

Domácí útočníci se příliš na dostřel Vaniaka nedostávali. Hostující defenziva pracovala spolehlivě a s nedůraznou malou domů Suchého si poradil Vaniak. Po půlhodině si na trestný kop vyskočil nejvýše Dřížďal a Špit odvrátil jen s námahou na roh. Po něm tečoval míč Brabec, ale Vlček již těsně před Špitem na míč nedosáhl.

Teprve poté zahrozili i domácí. Ve 35. minutě Suchý minul odkop po střele Baranka a jeho teč namířila míč jen těsně vedle vlastní branky. Po rohu a hlavičce Homoly pak musel ukázat své kvality Vaniak. V poslední minutě první půle se Tavares z hloubi pole dostal po samostatné akci až ke střele z hranice vápna, ale namířil nad břevno domácí branky.

Hostům vyšel lépe i vstup do druhého poločasu a jejich snaha byla korunována úspěchem v 54. minutě. Kalivodův roh prodloužil Brabec na vzdálenější tyč u které byl včas Vlček a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre. V 58. minutě vystřídal Šmicra francouzský hráč Belaid a hned o minutu později při své premiéře v červenobílém dresu vypálil nebezpečně bez přípravy, ale přesně do rukou gólmana.

Hosté mohli pojistit vedení v 71. minutě. Kalivoda našel Šenkeříka, který z dvaceti metrů nízkým obloučkem přehodil Špita, ale míč skončil na břevně. V poslední dvacetiminutovce si přece jen domácí vytvořili tak, ale jejich akce končily na dobře organizované obraně hostů. Až sedm minut před koncem nechali slavističtí obránci dost času ke střele Svátkovi, který táhlou střelou jen těsně minul vyrovnání.

FK Jablonec 97 - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 54. Vlček. Rozhodčí: Kocián - Kordula, Ondo. ŽK: Homola, Kordula, Fukal, Hamouz - Tavares. Diváci: 6105.
Jablonec: Špit - Hamouz, Homola, Eliáš, Fukal - Stožický (59. Svátek), Kordula, Baranek, Flachbart (77. Valenta) - Rilke (68. Nulíček), Zelenka. Trenér: Kozel.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Dřížďal - Kalivoda (84. Volešák), Janda, Tavares, Šmicer (58. Belaid) - Šenkeřík (90. Gaúcho), Vlček. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: