Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 2:1Ševci doma částečně odčinili debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Poznar 1 : 0
80. Jiráček 2 : 0
86. Hofmann 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína zvítězili v 18. kole první ligy v regionálním derby nad Slováckem 2:1. Domácí poslal ve 32. minutě do vedení Tomáš Poznar a pojistku přidal deset minut před koncem Petr Jiráček. V 86. minutě už jen snížil Stanislav Hofmann. "Ševci" částečně odčinili minulý debakl 0:5 v Liberci, vyhráli druhý z posledních tří zápasů a upevnili si 13. místo v tabulce. Slovácko čtyři kola po sobě nezvítězilo a zůstalo sedmé.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Patrik Hellebrand ze Slovácka a Tomáš Poznar ze Zlína v akci během utkání nejvyšší fotbalové soutěže.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slovácka Svědík musel už v 11. minutě střídat, místo zraněného útočníka Šašinky naskočil Kalabiška. První velkou šanci měl ve 20. minutě Zlín. Hlinka po zemi vypálil zpoza vápna a jeho střelu zastavila tyč.

V 32. minutě už "Ševci" vedli. Džafič našel z přímého kopu Poznara a ten hlavičkou k tyči otevřel skóre. Nejlepší zlínský střelec ligové sezony se trefil v nejvyšší soutěži poprvé od srpna.

O pět minut později poprvé výrazněji zahrozili i hosté. Přímý kop propadl na zadní tyč, kde na míč těsně nedosáhl Reinberk. Po přestávce kombinačně lepší Slovácko výrazně přidalo a dostalo soupeře pod tlak.

Po hodině hry Navrátil trefil Bartošáka a hosté marně reklamovali ruku a penaltu. Po následném rohu vychytal Havlíka zlínský gólman Rakovan. V 72. minutě se na opačné straně nečekaně odrazil míč k Poznarovi, který ale ve velké šancí vystřelil mimo.

V 80. minutě už domácí přidali pojistku. Po Poznarově centru procpal míč do sítě Jiráček, který na rozdíl od spoluhráče zřejmě nebyl v ofsajdu. Slovácko se ale nevzdalo a ještě zdramatizovalo závěr. V 86. minutě usměrnil Havlíkův přímý kop špičkou kopačky do sítě Hofmann a snížil.

Hosté pak domácí sevřeli pod drtivý tlak, ale ani jednu ze tří šancí neproměnili. Hned minutu po snižující trefě zachránil Zlín od vyrovnaní Rakovan, poté Daníček pálil do boční sítě a v závěru nastavení vyhlavičkoval míč směřující do branky Hnaníček. Zlín tak oplatil Slovácku předchozí dvě letošní porážky.

18. kolo první fotbalové ligy
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 32. Poznar, 80. Jiráček - 86. Hofmann. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Džafič, Wágner, Čanturišvili, Buchta - Juroška, Daníček, Hellebrand. Diváci: 4051.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Hnaníček - Matejov, Hlinka, Jiráček, Bartošák - Poznar (85. Železník), Wágner (72. Fantiš), Džafič (79. Čanturišvili). Trenér: Kameník.
Slovácko: Trmal - Juroška (85. Sadílek), Hofmann, Kadlec, Reinberk - Havlík, Daníček - Navrátil, Hellebrand (76. Dvořák), Petržela - Šašinka (11. Kalabiška). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: