Hlavní obsah

Teplice - Zlín 2:1Teplice zdolaly Zlín a po šesti kolech vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Řezníček 1 : 0
71. Fantiš 1 : 1
74. Knapík 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v 19. kole první ligy doma porazili Zlín 2:1 a ukončili tak šestizápasové čekání na výhru, které trvalo od 5. října. Severočechy těsně po pauze poslal do vedení Jakub Řezníček, v 72. minutě vyrovnal Antonín Fantiš. Krátce nato zápas rozhodl osmnáctiletý obránce Jan Knapík premiérovou brankou v nejvyšší soutěži. Tepličtí v neúplné tabulce poskočili na jedenácté místo, "Ševci" po šestém venkovním duelu za sebou bez výhry zůstali třináctí.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu proti Zlínu..

Článek

Úvodní oboustrannou hru bez nápadů jen po hranici šestnáctky ukončila střela hostujícího kapitána Jiráčka z 22. minuty, kterou vyrazil gólman Grigar.

Poté následovala čtvrthodina, během níž mohli domácí zápas rozhodnout, jenže místo toho pálili jednu šanci za druhou. Vše načal Řezníček průnikem a střelou do tyče, následoval technický pokus Jakuba Mareše a při následné akci oblouček přes gólmana z kopačky stejného hráče, který vykopnul obránce Buchta z brankové čáry.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Řezníček z Teplic se raduje z gólu proti Zlínu

Ve 36. minutě sérii teplických promarněných tutovek završil obětavou rybičkou Hyčka, ale jeho pokus zlikvidoval brankář Rakovan. A před poločasem Severočechům vzal možnost dostat se do vedení rozhodčí Denev, který z několika metrů přehlédl ruku Bartošáka v pokutovém území. Hosté strávili většinu první půle ve velkém útlumu, ale i oni se mohli radovat, jenže Fantišova hlavička těsně minula branku.

Tepličtí našli recept na střílení gólů o přestávce v kabině. Hned po příchodu na hřiště prodloužil Čmovšův centr Knapík a Řezníček dosud nejméně trefeným pokusem z prvního dotyku dostal míč do sítě.

Vedení domácímu týmu ještě přidalo na ofenzivních choutkách, ale dál pokračoval ve spalování šancí. Ve 49. minutě zachránil Zlín po Kučerově střele brankář Rakovan, v 60. minutě už byl znovu překonán po ráně Žitného, ale v opuštěné brance ho zastoupil Hnaníček.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Martin Cedidla ze Zlína, brankář Zlína Matej Rakovan a Jakub Řezníček z Teplic.

Hosté se před branku soupeře často nedostávali, ale v 62. minutě po ojedinělé akci musel Grigar nohama vykopávat nebezpečnou střelu Wágnera. Dvacet minut před koncem Zlín vyrovnal, když Fantiš vyhrál uprostřed šestnáctky souboj s domácí dvojicí stoperů a jeho střela do sítě zchladila domácí nadšení.

U inkasovaného gólu byl i mladý stoper Knapík, který svoje zaváhání rychle napravil. V 74. minutě vyskočil nejvýše na trestný kop Petra Mareše a ve svém pátém ligovém startu vybojoval teplickému týmu tři body.

FK Teplice - Fastav Zlín 2:1 (0:0)
Branky: 46. Řezníček, 74. Knapík - 71. Fantiš. Rozhodčí: Denev - Blažej, Koval. ŽK: Nazarov, Grigar - Fantiš. Diváci: 1524.
Teplice: Grigar - Knapík, Čmovš, Shejbal, Hyčka (46. Radosta) - Nazarov (69. Kodeš), Kučera, Žitný, P. Mareš - Řezníček, J. Mareš (90.+2 Moulis). Trenér: Hejkal.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Hnaníček (90. Železník) - Matejov (83. Čanturišvili), Hlinka, Jiráček, Bartošák - Poznar (65. Janetzký), Wágner, Fantiš. Trenér: Kameník.

Reklama

Související témata: