Hlavní obsah

Sparta vyhrála bitvu o třetí místo a přibližuje se Plzni! Jihočeský zázrak pokračuje

Praha
Aktualizováno

Zatímco fotbalisté Plzně v sobotu nečekaně zaváhali, Sparta v neděli vyhrála v rámci 19. prvoligového kola bitvu o třetí místo s Mladou Boleslaví 5:2 a na druhé Západočechy snížila ztrátu na pět bodů. Boleslavští ze čtvrtého místa zaostávají za letenským týmem jen o skóre. Nováček z Českých Budějovic prodloužil svoji senzační sérii vítězstvím nad Příbramí 2:0 a bodově se dotáhl na šestý Baník. Poražení Středočeši vystřídali na poslední příčce Karvinou, která odpoledne remizovala s Olomoucí 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Sparťané sice proti Mladé Boleslavi prohospodařili dvoubrankový náskok, který už v úvodních osmi minutách zařídili krásnými trefami Michal Sáček a Martin Hašek, ale nakonec slavili přesvědčivou výhru, kterou pečetil vlastním gólem boleslavský Michal Hubínek.

Letenští prodloužili svoji neporazitelnost na osm zápasů. Boleslavští dohrávali od 84. minuty bez vyloučeného Nikolaje Komličenka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučení Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi během utkání 19. kola Fortuna ligy proti Spartě.

Českobudějovické senzační tažení ligovým podzimem má další pokračování. Jihočeši vyhráli sedmý z posledních osmi zápasů. Vítězství proti Příbrami zařídili David Ledecký a Lukáš Havel, který navíc po své trefě neproměnil penaltu. Neškodní Středočeši jako jediní na podzim stále nebodovali venku, na výhru celkově čekají už dvanáct zápasů a spadli tak na poslední místo.

Z něj se díky lepšímu skóre vymanila Karviná. Ta sice prohrávala s Olomoucí po brance Pabla Gonzáleze, ale bod za remízu jí nakonec zařídil po přestávce Ondřej Lingr. Domácí nicméně nemají moc důvod jásat, nevyhráli už devět kol.

Program 19. ligového kola:
Pátek
Bohemians - Ostrava 0:2
Liberec - Slavia 0:3
Sobota
Teplice - Zlín 2:1
Opava - Jablonec 1:2
Slovácko - Plzeň 2:1
Neděle
Karviná - Olomouc 1:1
Branky: 73. Lingr - 32. Gonzalez
České Budějovice - Příbram 2:0
Branky: 9. Ledecký, 51. Havel
Sparta - Mladá Boleslav 5:2
Branky: 3. Sáček, 8. Hašek, 54. Kanga, 71. Tetteh, 80. Hubínek (vlastní) - 26. Budínský, 53. Bucha

Reklama