Hlavní obsah

Liberecký fotbalový záložník Pudil řídil opilý, skončil v cele

LIBEREC

Liberecký záložník Daniel Pudil řídil v noci na čtvrtek pod vlivem alkoholu. Zjistila to policejní hlídka, která fotbalistu kolem 02:00 zastavila v Podhorské ulici v Jablonci nad Nisou, když se vracel z restaurace. Při kontrole nadýchal přes jedno promile. Policie proto jednadvacetiletého hráče převezla do cely a teprve před polednem ho vyslechla.

Článek

Pak policejní stanici opustil, řekla ve čtvrtek mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Pudil se za své chování omluvil s tím, že je připraven přijmout trest. "Fotbalista spolupracoval a nebránil se ani odběru krve, který teprve ukáže, kolik alkoholu v ní měl," řekla Knopová.

Policie už s Pudilem zahájila zkrácené přípravné řízení, pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až rok vězení, pokuta nebo zákaz řízení. "Věc předáme k došetření státnímu zástupci," dodala Knopová.

Dal pár piv aniž si to pak uvědomil

Podle Pudilova advokáta Julia Kramariče si fotbalista až dodatečně uvědomil, že na večeři se svou přítelkyní požil alkohol. "Podrobil se dechové zkoušce a dobrovolně si nechal odebrat krev," sdělil Kramarič. Pudil se také policistům přiznal. "Pan Pudil svého činu lituje a je připraven nést následky svého jednání, odebrání bodů, případně pokutu nebo zákaz řízení," řekl advokát.

Podle Kramariče byl postup policie korektní, stejně jako Pudila. "Upřímně lituji toho, co se stalo. V Jablonci nad Nisou jsem byl s přítelkyní na večeři. K jídlu jsem si dal pár piv a aniž bych si to uvědomil, sedl jsem za volant. Když nás zastavila policejní hlídka, tak mi došlo, co se stalo, a především co se stát mohlo," uvedl dnes Pudil v prohlášení, které zveřejnil liberecký klub.

Ještě přišel distanc za faul na Otepku

Hráč je prý připraven přijmout jakýkoli trest. "Fotbalové fanoušky i celou veřejnost chci ujistit, že svého činu hluboce lituji. Omlouvám se za něj. Je víc než jisté, že se mi něco podobného už nikdy nestane," dodal. Jeho incidentem se bude zabývat i vedení Slovanu. "Daniel Pudil i klub se dostal do složité situace. Až budeme mít veškeré informace, bude tento přestupek řešit představenstvo klubu," uvedl sportovní manažer Josef Jinoch.

Pudil byl do léta oporou české jedenadvacítky, jednou si také zahrál za seniorskou reprezentaci. Momentálně se mu na hřišti nedaří a marně se snaží navázat na jarní výkony. V sobotním ligovém utkání v Ostravě byl vyloučen za faul bez míče na Rudolfa Otepku. Disciplinární komise ČMFS mu za to udělila trest na tři zápasy.

Reklama

Související témata: