Hlavní obsah

Podle komise vyloučil rozhodčí Rejžek Komličenka chybně

Sudí Pavel Rejžek podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR v nedělním utkání 19. kola první ligy mezi pražskou Spartou a Mladou Boleslaví (5:2) chybně vyloučil hostujícího Nikolaje Komličenka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Potyčka mezi Guélorem Kangou ze Sparty a Nikolajem Komličenkem z Boleslavi.

Článek

Ruský útočník v 83. minutě za stavu 5:2 na útočné polovině dohrál souboj se sparťanem Georgesem Mandjeckem a Rejžek ho po druhém napomenutí vyloučil. Komise rozhodčích v komuniké bez dalších podrobností uvedla, že druhá žlutá a následně červená karta pro Komličenka byla udělena nesprávně.

Hlavní sudí Miroslav Zelinka v pátečním zápase Liberec - Slavia (0:3) chyboval v 37. minutě, kdy nenařídil penaltu pro hosty za nedovolený zákrok Tarase Kačaraby na Jana Bořila rovnou, ale až dodatečně po intervenci videorozhodčího a přezkoumání opakovaných záběrů na hrací ploše.

Sudí chyboval i na Bohemce

V dalším pátečním duelu mezi Bohemians 1905 a Ostravou (0:2) měli domácí v 73. minutě za stavu 0:1 kopat penaltu za faul Václava Procházky na Milana Havla. Chybu podle komise udělal hlavní sudí Ondřej Cieslar i videorozhodčí Petr Ardeleanu, který měl s kolegou na hřišti lépe komunikovat a doporučit mu přezkoumání situace.

V sobotním utkání Teplice - Zlín (2:1) se dopustil chyby hlavní rozhodčí Alex Denev, když ve 44. minutě nenařídil pokutový kop pro domácí za ruku Lukáše Bartošáka ve vápně po rohu. Na tomto zápase na rozdíl od předchozích tří nebyla přítomna technologie VAR.

Reklama