Hlavní obsah

Chceme zabojovat o prostřední skupinu, avizuje teplický Hejkal před zápasem v Plzni

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Teplic půjdou do závěrečného ligového zápasu v kalendářním roce v Plzni s jasným cílem. Případným bodovým ziskem se chtějí ještě více přiblížit nebo přímo i posunout na desátou pozici v tabulce, která bude po základní části znamenat účast v prostřední skupině nadstavby. „Je to velká motivace," říká Stanislav Hejkal, trenér aktuálně jedenáctého celku pořadí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Stanislav Hejkal udílí pokyny svým svěřencům

Článek

Kouč prozradil, že splnění aktuálních záměrů nemusí být ztracené. „Tak nějak se držíme interního plánu. Zatím jsme získali dvaadvacet bodů a vytkli jsme si, že by bylo impulsem přezimování alespoň s ještě jedním bodem navíc. Jestli se to podaří, ukáže až utkání v Plzni," uvažuje Hejkal před nedělním duelem.

Podle něj má velký význam minulé vítězství nad Zlínem (2:1). „Věděli jsme, že končíme podzim na půdě druhého celku tabulky, a kdybychom nedávný souboj doma nezvládli, nastaly by komplikace. Takhle je to úleva i potvrzení faktu, že po některých předchozích selháních dokážeme zabrat v pravou chvíli," mínil teplický trenér.

Hejkal: Král? Knapíka si pipláme déle

Ochotně se Hejkal vyjádřil i ke srovnání dvou talentovaných hráčů, které poznal v Teplicích. Novým objevem by se mohl stát devatenáctiletý obránce Jan Knapík, který v lecčems připomíná reprezentanta Alexe Krále. Ten se ze severočeského klubu odrazil k současné hvězdné kariéře v národním týmu i ve Spartaku Moskva.

„Alex přišel ze Slavie, kam taky odešel. Knapíka si pipláme déle. Potřebuje se koordinačně a pohybově srovnat, protože jeho pohyb není tak elegantní jako u Alexe Krále. Prokazuje ovšem taky velkou touhu uspět a jít za svým cílem, všechno má před sebou. Může hrát i na pozici defenzivního záložníka. Nechceme ho jen zaparkovat na stoperu, ale dáváme ho podle potřeby i do zálohy, aby se rozvíjel," komentoval teplický kouč snažení svého bývalého i současného klubového svěřence.

Prostor dostává Radosta

Kromě Knapíka a Patrika Žitného, který se v sestavě zabydlel už v dřívější sezoně, dostává stále více prostoru i další mladík Matěj Radosta. „A růžky začíná vystrkovat i Rus Nazarov," potěšilo Hejkala počínání jedné z nových letních akvizic Severočechů.

Kouč už detailně přemítá i o jarních bojích. „Samozřejmě přihlížíme i k vylosování. Máme za sebou už oba ligové zápasy s Ostravou, pražskou Slavií a Mladou Boleslaví a po neděli bude za námi i dvojí měření sil s Plzní, tedy všechno se soupeři ze současné elitní šestky. Na jaře hrajeme venku jen na Spartě, jinak se potkáme většinou s týmy, které jsou kolem nás v tabulce," nabídl Hejkal svůj první výhled do zbývajících kol základní části.

Reklama

Související témata: