Hlavní obsah

Vyloučen byl chybně, trest přesto ruský bohatýr dostal

Aktualizováno

Jedno ligové kolo si za vyloučdní na Spartě nezahraje ruský fotbalista Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi. Disciplinární komise LFA mu trest udělila, přestože sudí Pavel Rejžek podle Komise rozhodčích FAČR v nedělním utkání 19. kola vyloučil kanonýra chybně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučení Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi během utkání 19. kola Fortuna ligy proti Spartě.

Článek

Dvě komise spadající pod různé asociace se v případě krále střelců české ligy z minulé sezony neshodly.

Nikolaj Komličenko v 83. minutě za stavu 5:2 pro domácí na útočné polovině dohrál souboj se sparťanem Georgesem Mandjeckem a sudí Rejžek ho po druhém napomenutí vyloučil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Potyčka mezi Guélorem Kangou ze Sparty a Nikolajem Komličenkem z Boleslavi.

Komise rozhodčích v komuniké bez dalších podrobností uvedla, že druhá žlutá a následně červená karta pro ruského útočníka byla udělena nesprávně.

Pokud tedy Mladá Boleslav očekávala, že by její klíčový muž mohl být u disciplinárky pro závěrečný letošní duel s Jabloncem omilostněn, spletla se. Dostal stop na jedno utkání, jako by byl vyloučen oprávněně...

Třeba v říjnu disciplinárka zastavila řízení s Janem Shejbalem z Teplic po jeho vyloučení za domnělý přečin narušení řádného průběhu hry v utkání proti Opavě. Fotbalový tribunál se tehdy shodl s komisí rozhodčích, že k vyloučení vůbec dojít nemělo.

Podzim tak pro Komličenka předčasně skončil. Stejně dopadlo hned 12 hráčů, kteří vyfasovali čtvrtou žlutou kartu.

Jednozápasový trest si odpykají plzeňský Lukáš Kalvach, sparťan Ladislav Krejčí, olomoučtí David Houska s Vítem Benešem, opavští Jaroslav Svozil s Pavlem Šulcem, Milan Petržela a Josef Divíšek ze Slovácka, liberecký Ondřej Karafiát, českobudějovický Tomáš Sivok, příbramský David Šimek a karvinský Vojtěch Smrž.

Kluby pak zaplatí pokuty za nepřístojnosti svých fanoušků. Baník Ostrava 80 tisíc, Slovácko 60 tisíc, Sparta 30 tisíc a Zlín 20 tisíc korun.

Reklama