Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Jablonec 2:3Jablonec vyhrál bitvu o třetí místo, dostal se před Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Doležal 0 : 1
17. Doležal 0 : 2
20. Bucha 1 : 2
37. Jovovič 1 : 3
71. Mešanovič 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Dvacáté kolo fotbalové ligy odstartovalo výhrou pátého Jablonce 3:2 na půdě čtvrté Mladé Boleslaví. Vítězové se přinejmenším do sobotní části posledního podzimního kola dostávají před třetí Spartu, která má k dobru duel v Ostravě. O druhé výhře Severočechů po sobě rozhodli v posledním utkání podzimní části dvěma góly Martin Doležal a jedním Vladimir Jovovič, který u zbylých tref asistoval. Za Středočechy, kteří prohráli podruhé za sebou, se prosadili Pavel Bucha a Muris Mešanovič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V popředí Vladimir Jovović z Jablonce, za ním Jakub Klíma z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav nastoupila bez Komličenka, který v minulém duelu při porážce 2:5 na Spartě obdržel červenou kartu. Místo něho nastoupili v útoku Ladra s Mešanovičem, který zápas na Letné strávil na lavičce.

Jablonec se poprvé prosadil v deváté minutě. Domácí na útočné polovině ztratili míč a Severočeši rychle přenesli hru na opačnou stranu. Jovovič vyslal za obranu Středočechů Doležala, který si v souboji poradil s Hubínkem a zakončil k tyči. Nepříznivý stav se pokusil zlomit Ladra, jenže střelu zpoza vápna umístil vedle.

V 17. minutě se mladoboleslavská obrana špatně domluvila, Jovovič postrčil balon na Doležala, jenž přízemní ranou zaznamenal desátý gól v ligové sezoně. Díky tomu se dotáhl na čelo tabulky nejlepších střelců.

Středočeši odpověděli za tři minuty. Bucha si na hranici šestnáctky přehodil míč na levou nohu a s pomocí teče jednoho z jabloneckých hráčů překonal Hrubého. Jablonecký brankář si poté i přes clonu hráčů poradil s Ladrovou střelou před vápnem.

V 37. minutě si Severočeši vzali dvoubrankový náskok zpět. Jovovič nastavil nohu do Doležalovy hlavičky přesně do protipohybu gólmana Šedy, který v lize nahradil Stejskala po téměř třech měsících. Shodou okolností v úvodním vzájemném duelu v sezoně rozhodli o vítězství Jablonce 2:1 právě Jovovič a Doležal.

Po přestávce mohl zvýšit Jugas, ale jeho zakončení z první vytáhl Šeda na roh. Šeda se poté vyznamenal i proti Jovovičovu pokusu z úhlu, míč vyrazil před sebe, ale Doležal zblízka přestřelil.

V 71. minutě Bucha odcentroval do vápna a míč propadl až k Mešanovičovi, který zblízka snížil. Bosenský útočník mohl vzápětí vyrovnat, ale Hubínkovu přihrávku nedokázal umístit do odkryté branky.

Mladá Boleslav podlehla Jablonci v nejvyšší soutěži po osmi utkáních, poprvé od května 2011. Svěřenci trenéra Jozefa Webera prohráli tři z posledních čtyř kol a doma v ligové sezoně podruhé. Středočeši klesli na pátou pozici. Jablonec venku nenašel přemožitele pošesté za sebou.

20. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 2:3 (1:3)
Branky: 20. Bucha, 71. Mešanovič - 9. a 17. Doležal, 37. Jovovič. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Machálek (video). ŽK: Mešanovič, Budínský, Weber (trenér, všichni M. Boleslav). Diváci: 1248.
M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil (46. Fulnek), Křapka (70. Pech) - Budínský, Hubínek, Matějovský, Bucha - Mešanovič, Ladra (61. Jiří Klíma). Trenér: Weber.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Pleštil (68. Hämäläinen), Kubista, Považanec, Pilík (90. Plechatý), Jovovič (79. Acosta) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: