Hlavní obsah

Vrba se s Plzní rozloučil remízou. Slavia nadělovala Budějovicím

dos, pbSport.cz

Nejlepší na závěr. Podzim uzavřeli lídři tabulky. Nedělní program české nejvyšší soutěže odstartovala Plzeň proti Teplicím. Závěrečné vystoupení Pavla Vrby na lavičce Západočechů skončilo remízou 1:1. Úřadující vicemistři vedli gólem Luďka Pernici, za Teplice ale ještě do poločasu srovnal Jan Shejbal. Vedoucí Slavia hostila České Budějovice a připsala si pohodlné vítězství 4:1. Sešívaní vedli o poločase už 3:0, když se trefili Škoda, Coufal a Masopust. Po změně stran se Budějovicím sice podařilo snížit gólem Ubonga Ekpaie, jenže krátce poté hlavou opět úřadoval Škoda. Mistr tak do zimní pauzy vstupuje s náskokem 16 bodů před druhou Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba po utkání 20. kola Fortuna ligy, Viktoria Plzeň - FK Teplice, hrané 15. prosince 2019 v Doosan Areně v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Trenér Vrba se znovu loučil s Plzní, má namířeno do Bulharska. Viktoria z posledních sedmi kol jen dvakrát zvítězila, kouči by se slušelo pogratulovat výhrou, k tomu ale nedošlo. Západočeši doma remizovali 1:1. Plzeň prohrála v lize s Teplicemi jediný z posledních 12 zápasů, poslední tři ale nevyhrála. Severočeši jsou v úzkých, přezimují ve skupině o záchranu.

V posledním duelu podzimu se Slavii postavil do cesty nováček z Českých Budějovic, ale na sešívané nestačil. Slavia tak jako jediná v ligové sezoně neprohrála, neporazitelnost v nejvyšší soutěži drží už 26 utkání. Před utkáním v Edenu Jihočeši 8 kol po sobě neprohráli (z toho 7 výher) a ve třech z posledních čtyř zápasů neinkasovali. Sešívaní ale jejich sérii rázně utnuli.

Reklama