Hlavní obsah

Slavia - Budějovice 4:1Nováček tvrdě narazil, sešívaní přezimují v čele s luxusním náskokem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Škoda 1 : 0
19. Coufal 2 : 0
28. Masopust 3 : 0
52. Ekpai 3 : 1
58. Škoda 4 : 1
Záznam online reportáže

Už jen suchá čísla dost věrně ilustrují, jak báječný podzim sešívaní uzavřeli. Tabulku vedou o neuvěřitelných 16 bodů před Plzní, jako jediní v ligové sezoně ještě neprohráli a neporazitelnost v nejvyšší soutěži drží 26 utkání. Fotbalisté pražské Slavie v utkání 20. kola porazili České Budějovice hladce 4:1 a ukončili nováčkovi osmizápasovou sérii bez porážky. Kapitán Milan Škoda má po dvou trefách na kontě již 94 ligových gólů. Jihočeši přezimují na osmém místě.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda (vlevo) a Jan Bořil (vpravo) ze Slavie se radují z gólu během utkání 20. kola první fotbalové ligy proti Českým Budějovicím.

Článek

Jihočechům bylo jasné, že bez vykartovaného šéfa obrany Sivoka je čeká perná šichta. Přesto asi netušili, jak rychle se jejich defenziva sesype jako domeček z karet.

Pod všechny první tři góly se podepsal Masopust. Ve 13. minutě přesně odcentroval a Škoda si parádní hlavičkou připsal již 93. ligový gól.

Nováček ničím nepřipomínal tým, který v posledních týdnech řádil i na hřištích soupeřů. Když se naopak po Masopustově přiťuknutí opřel do míče Coufal, lovil zkušený gólman Drobný míč ze sítě podruhé a muže před sebou řádně seřval.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Patrik Brandner z Českých Budějovic (vlevo) a Jan Bořil ze Slavie (vpravo) během utkání 20. kola první fotbalové ligy

Bez efektu. Sešívanou lavinu už nešlo zastavit, Škoda vrátil Masopustovi gólovou asistenci a sudí Franěk po konzultaci s videorozhodčím, zda nešlo o ofsajd, třetí branku uznal.

Úvod druhé půle pokazil domácím čisté konto, Koláře prostřelil Ekpai. Slavia v lize inkasovala po 651 minutách, na podzim dostala teprve čtvrtý gól. Třígólové vedení si však vzala hned zpátky. Po Traorého centru se opět hlavou trefil Škoda a odškrtl si gól číslo 94...

O všem bylo rozhodnuto, slávistický podzim vyšperkovaný startem v Lize mistrů zakončila další výhra obhájců titulu.

Fotbalová liga - 20. kolo:
Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 4:1 (3:0)
Branky: 13. a 58. Škoda, 19. Coufal, 28. Masopust - 51. Ekpai. Rozhodčí: Franěk - Vlček, Mojžíš - Marek (video). ŽK: Havelka, Ekpai, Drobný (všichni Č.B.). Diváci: 16 214.
Slavia: Kolář - Coufal, Takács, Kúdela, Bořil (76. Holeš) - Souček, Traoré (72. Hora) - Masopust (79. Hilál), Ševčík, Provod - Škoda. Trenér: Trpišovský.
Č. Budějovice: Drobný - Ekpai, Havel, Kladrubský, Novák - Havelka (77. Kulhánek), Čavoš (81. Táborský) - Brandner (69. Mršič), Javorek, Schranz - Ledecký. Trenér: Horejš.

Reklama