Hlavní obsah

Trenér pro Plzeň už je volný

Praha

Slovenský fotbalový svaz uvolnil podle informací isport.cz od reprezentačního týmu do 21 let trenéra Adriána Gulu, který má nahradit v Plzni Pavla Vrbu. S prezidentem Slovenského fotbalového svazu Jánem Kováčikem se na tom údajně dohodl majitel západočeského klubu Tomáš Paclík.

Foto: Josef Pešout

Adrián Gula na archivním snímku.

Článek

"Náš svaz nebude bránit trenéru Gulovi v odchodu do Plzně. Dnes došlo k dohodě. Pan Kováčik dal trenérovi požehnání, že může odejít," řekla serveru tisková mluvčí Slovenského fotbalového svazu Monika Jurigová.

Slovenský svaz měl údajně žádat až 200 tisíc eur (cca. 5 milionů korun) za koučovo uvolnění, výsledná suma je nakonec zřejmě nižší.

Podle isport.cz by měl Gula podepsat smlouvu už ve středu. "FC Viktoria Plzeň vede intenzivní jednání o příchodu nového trenéra, jehož chceme představit v nejbližších dnech. Více k tomu v tuto chvíli říci nemůžeme," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Čtyřiačtyřicetiletý Gula, který v minulosti hrál nejvyšší českou soutěž za Opavu a Jablonec, se po konci hráčské kariéry dal na trenérskou dráhu. Nejprve působil v Trenčíně a poté v Žilině, s níž v sezoně 2016/17 vyhrál ligu. Slovenskou reprezentaci do 21 let vedl od léta minulého roku. O Gulovy služby se dříve podle médií zajímala i pražská Sparta.

Vrba se po nedělním závěrečném utkání podzimní části sezony s Teplicemi (1:1) domluvil s vedením Viktorie na předčasném rozvázání smlouvy, která mu měla skončit v létě. Společně s bývalým koučem české reprezentace odejdou z Plzně do Bulharska asistent Zdeněk Bečka a trenér brankářů Martin Ticháček. Vrba od ledna převezme tým bulharského mistra Ludogorec Razgrad.

Šestapadesátiletý Vrba se podruhé ujal plzeňského týmu v červnu 2017 po třech a půl letech, během nichž působil u národního týmu a krátce v ruské Machačkale. Hned v premiérové sezoně po návratu dovedl Západočechy k domácímu titulu, který znamenal přímý postup do skupiny Ligy mistrů. V ní Viktoria i potřetí pod Vrbovým vedením obsadila třetí příčku a postoupila do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články