Hlavní obsah

Šéf Slavie jásá. Po těžkém K. O. míří do Edenu dobrá zpráva

Praha

Hrají si vlastní ligu. Fotbalisté Slavie končí podzimní část na prvním místě. Neméně důležitý je i fakt, že na druhou Plzeň mají více než luxusní šestnáctibodový náskok. Mezi odborníky i fanoušky se tak neskloňuje otázka kdo, ale kdy se v Edenu bude slavit další titul. Příznivci sešívaných se tak po nepříjemné novině o pravděpodobném odchodu sportovního ředitele Jana Nezmara mohou radovat z dobré zprávy. Podle informací Jaroslava Tvrdíka bude v klubu i nadále působit strůjce úspěchů vršovického klubu trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z luxusního náskoku na druhou Plzeň.

Článek

Dvacet odehraných zápasů, sedmnáct výher, tři remízy, pouhé čtyři inkasované góly. Nejlepší útok a suverénně nejpevnější obrana. K tomu připočtěte parádní zápasy v základní skupině Ligy mistrů a vyjde vám, že slávisté musí být se svým podzimním vystoupením více než spokojeni.

I úspěchy však mají svá negativa. O hvězdy sešívaných v čele s Tomášem Součkem, Peterem Olayinkou, Ondřejem Kolářem, Vladimírem Coufalem a řadu dalších je velký zájem. A co víc. Zájemci v hojném počtu kroužili i kolem strůjce slávistického tažení Jindřicha Trpišovského.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský po utkání základní skupiny Ligy mistrů s Interem Milán.

Zatímco o případných odchodech hráčů se teprve bude jednat, jedno vítězství si klub z Vršovic může přičíst už nyní. Český Jürgen Klopp, jak se třiačtyřicetiletému kouči přezdívá, bude v Edenu působit i nadále.

„Nesmírně si vážím rozhodnutí Jindry a jeho týmu odmítnout v této chvíli lukrativní nabídky na zahraniční angažmá. Chceme všichni jednat o projektu společného pětiletého působení v klubu, o cílech a rozvoji. Týkat se to musí i týmu, managementu a akcionáře. Po svátcích jdeme na to!" psal na sociálních sítích šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Úřadující mistr vstoupí do jarní části sezony 15. února domácím duelem s Bohemians s jistotou, že z lavičky jej opět bude dirigovat Jindřich Trpišovský. Koho však bude mít muž s neodmyslitelnou kšiltovkou k dispozici, zda stále bude moci počítat s Tomášem Součkem a dalšími oporami, to se teprve uvidí.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.