Hlavní obsah

Gólman Kozáčik končí kariéru. V Plzni bude asistentem nového kouče Guľy

Plzeňský fotbalový brankář Matúš Kozáčik ukončil hráčskou kariéru a stane se asistentem nového trenéra Viktorie Adriána Guľy. Po odchodu Martina Ticháčka bude mít na starosti přípravu brankářů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matúš Kozáčik ukončil v 35 letech kariéru

Článek

"Na tuto roli se těším, je to pro mě obrovská výzva," řekl na klubovém webu Kozáčik, jenž v této sezoně nastoupil jen do dvou utkání v domácím poháru. "Již delší dobu jsem se v hlavě připravoval na to, že přijde den, kdy se má role v týmu změní. Jsem velmi rád, že mi trenér a vedení klubu nabídlo tuto možnost, kterou jsem přijal," dodal pětatřicetiletý slovenský reprezentant, který je držitelem trenérské licence UEFA i nejvyšší gólmanské licence v ČR.

Kozáčik se podílel na čtyřech plzeňských titulech, pátý získal se Spartou. Působil i ve Slavii, celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 242 zápasů a vychytal 111 čistých kont.

"Při hledání nového trenéra brankářů jsme se společně s novým trenérem Adriánem Guľou shodli, že je Matúš ideální volbou. Zná skvěle prostředí a je obrovským profesionálem, o čemž jsme se přesvědčovali každý den. Vždy se zajímal o tréninkový proces a vše, co je s ním spojeno. Své bohaté zkušenosti teď může touto cestou předávat dál," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikola Vlašič z CSKA proměňuje nařízenou penaltu během utkání základní skupiny Ligy mistrův Plzni.

"Matúše si velmi cením jako skvělého gólmana i člověka a jsem rád, že zůstává důležitou součástí Viktorie. V nové etapě mu přeji, ať ho práce především baví," prohlásil Šádek. Kozáčik je po Pavlu Horváthovi, Marku Bakošovi a Danielu Kolářovi dalším hráčem, který se v Plzni přesune z hřiště do kanceláře.

Kozáčik v roce 2002 přestoupil z Košic do Slavie. O pět let později zamířil do Sparty, odkud po třech letech odešel na Kypr do Famagusty. S Plzní podepsal smlouvu v roce 2012. Ve Viktorii se hned stal jedničkou a nechyběl u většiny plzeňských úspěchů.

Za reprezentaci od roku 2006 odehrál 29 zápasů, na Euru 2016 odchytal všechny čtyři duely. Za Slovensko naposledy nastoupil v červnové přípravě proti Jordánsku.

Reklama

Související témata: