Hlavní obsah

Překvapení! O sparťana Haška má zájem Ferencváros, zaujal i v MLS

Praha

Překvapení. Na světě je první jméno hráče, který by během zimy mohl opustit fotbalovou Spartu. A mluví se už o konkrétních zájemcích, kteří si na mladého záložníka Martina Haška dělají zálusk. Šikovného fotbalistu by rád angažoval maďarský Ferencváros. Informaci jako první zveřejnil iSport.cz. „Kromě Ferencvárose Budapešť je ve hře ještě jeden klub z MLS,“ potvrdil informaci pro Sport.cz hráčův agent Orhan Dumanjič ze společnosti Orhan Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek ze Sparty oslavuje gól.

Článek

Podzim se Martinu Haškovi povedl, byť kvůli zdravotním problémům i rotaci sestavy neodehrál všechny duely. Během šestnácti utkání si připsal pět branek a přidal i čtyři asistence, čímž si ještě vylepšil už tak dobré jméno.

Podle informací serveru Sport.cz už maďarský klub poslal na Letnou konkrétní nabídku. Za hráče nabízí zhruba milion eur (necelých 25,5 milionu korun), Sparta by ale chtěla za fotbalistu dostat víc. „Maďarský klub udělal první nástřel, představy z Letné o odstupném jsou jiné. Teď záleží na tom, zda se v určité chvíli protnou. Určitě se bude jednat,“ prozradil pro Sport.cz zdroj seznámený se situací.

Nutně se však mladý sparťan do Maďarska stěhovat nemusí. Ve hře je i nabídka ze zámoří. Maďarský klub by ale mohl Haška lákat, třeba i kvůli tomu, že pravidelně hraje evropské poháry a patří mezi maďarskou fotbalovou chloubu. „Další nabídka je i z MLS. Jak to dopadne, je nyní zbytečné předbíhat,“ konstatoval hráčův agent, aniž by zveřejnil, o jaký klub jde.

Otázkou zůstává, jak se k jednání postaví Letenští. V záložní řadě mají slušnou konkurenci. V kádru jsou například Guélor Kanga, Ladislav Krejčí, Michal Trávník a pochopitelně i sparťanský klenot Adam Hložek. Navíc by se mohl po dlouhodobém zranění zapojit do hry i Bořek Dočkal. V záložní řadě nastupoval i Martin Frýdek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice