Hlavní obsah

Ikaunieks bude na jaře hostovat ve Zlíně

Zlín

Lotyšský útočník Davis Ikaunieks se stal první zimní posilou fotbalistů Zlína. Pětadvacetiletý hráč bude v týmu "Ševců" hostovat do konce sezony z Jablonce, součástí dohody je i následná opce na přestup. Oba kluby o tom informovaly na sociální síti.

Foto: fcvysocina.cz

Davis Ikaunieks na archivním snímku v dresu Jihlavy.

Článek

Ikaunieks v uplynulé podzimní části hostoval v lotyšském klubu Riga FS. V české lize odehrál 70 utkání a vstřelil 19 branek. Jméno si bývalý hráč FK Liepaja udělal v Jihlavě, za kterou v ročnících 2016/17 a 2017/18 nastřílel 19 ligových branek. Na kontě má také 23 startů a čtyři góly za lotyšskou reprezentaci.

V létě se z rodinných důvodů rozhodl pro návrat domů, nyní opět míří do české ligy. "Chci se vrátit zpět na lepší úroveň a dokázat, že zde můžu hrát. Konkrétně Zlín o mě projevil velký zájem a s trenérem Janem Kameníkem jsem spolupracoval již v minulosti, proto si myslím, že to bude snažší," říká Davis Ikaunieks v rozhovoru pro klubový web.

Kouče si pamatuje ještě z působení v Jihlavě, kde dělal asistenta trenéru Bílkovi. "Pamatuji si velmi dobře naši spolupráci, pomáhal mi a hodně jsme spolu komunikovali," vzpomíná útočník. "S trenérem jsem už hovořil. Chce mne do týmu, ale o mé konkrétní roli jsme zatím nemluvili."

Do Zlína nejde do neznáma. "Znám téměř všechny hráče ve zlínské kabině, protože v létě jsem byl týden v týmu. Nejvíce se však znám s Rakym (Matej Rakovan), jelikož jsme spolu hráli v Jihlavě," usmívá se Ikaunieks.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.