Hlavní obsah

Plzeňská fotbalová revoluce! Co čeká Viktorii pod vedením nového kouče?

Praha

Dárek v podobě nového trenéra si už krátce před Vánocemi nadělila fotbalová Viktoria Plzeň. Druhý tým tabulky angažoval ambiciozního slovenského kouče Adriána Guľu a slibuje si od něj velké věci. Vánoce jsou sice svátky klidu a pohody, dá se ale čekat, že jakmile odstartuje příprava, začnou se dít v západočeském klubu velké věci. Na co se mohou ve Viktorii těšit?

Foto: fcviktoria.cz

Nový plzeňský trenér Adrián Guľa.

Článek

Dá se čekat pořádné oživení v kádru. Nečekejte drahé nákupy, Guľa je ale známý tím, že dává prostor mladým hráčům. A právě elixír mládí hodlá ve Viktorii v zimě aplikovat. Podobný krok se zamlouvá i šéfům klubu, takže jsou obě strany zajedno. Podle informací Sport.cz je jasné, že si klub povolává na start přípravy hráče, kteří měli ještě na jaře působit jinde.

Na začátku ledna se tak budou v Doosan Areně hlásit Havel, Bucha a Šulc. Z juniorky dostane šanci se ukázat například exsparťan Gabriel. A jen na samotných viktoriánských talentech bude záležet, zda si ihned řeknou o místo v kádru, nebo nakonec ještě zamíří na hostování mimo Štruncovy sady.

Velké novum se dá čekat i ohledně technických novinek. Není velkým tajemstvím, že Guľa sází na moderní metody, kdy je pečlivě sledován nejen samotný zápas, ale i tréninkový proces. Hlas blízký vedení klubu přiznává, že přání nového kouče ohledně technických vymožeností budou vyslyšena a dostane prostor k realizací svých plánů. „Splníme v tomto směru všechna trenérova přání. Samozřejmě se pak budou také čekat odpovídající výsledky," potvrzuje zdroj Sport.cz.

Takže se dá čekat hromadný nákup tabletů a další techniky. Hráči na vlastní oči uvidí, jak dobře pracovali, či kde by měli případně přidat. Slovní výtka směrem k hráči je jedna věc, v tomto případě však „ukázaná platí", takže budou fotbalisté přesně vědět, kde se mají polepšit. Podobným směrem se po příchodu kouče Jindřicha Trpišovského vydala před časem i Slavia a nyní na domácí scéně nemá konkurenci.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský zvedl fotbalovou Slavii.

Třetí novinkou, která je pochopitelně provázaná s předchozími kroky, je šíře realizačního týmu nového plzeňského kouče. Za trenéra Vrby byl tým čtyřčlenný, nyní bude početnější – bude čítat šest osob. Společně s Adriánem Guľou přišli noví členové realizačního týmu. Konkrétně jde o asistenta Mariána Zimena, videoanalytika a hráčského skauta Ladislava Kubalíka a kondičního specialistu Martina Kojnoka. Součástí trenérského štábu bude i nadále jako asistent Marek Bakoš, gólmany bude mít na starosti Matúš Kozáčik.

Podrobnější informace plzeňský kouč zveřejní na tiskové konferenci na začátku přípravy v lednu 2020. Hráči i fanoušci Viktorie se ale zcela jistě mají na co těšit.

Pozvedne podle Vás nový slovenský kouč fotbalovou Plzeň?
Ano
57,2 %
Ne
42,8 %
Celkem hlasovalo 3511 čtenářů.

Reklama

Související témata: