Hlavní obsah

Mazáci na odchodu! Sešívaní míří na soustředění bez dlouholetých opor

Praha
Aktualizováno

Dva mazáci dost možná ohlásí odchod. Útočník Milan Škoda a záložník Josef Hušbauer neodletí s fotbalisty Slavie na soustředění do Španělska. Jednají o novém angažmá v zahraničí. „Milan Škoda i Pepa Hušbauer mají nabídky ze zahraničí. Klub oběma hráčům povolil vyjednávat o případném angažmá v cizině, s týmem tak na soustředění neletí,“ říká na klubovém webu ředitel komunikace Michal Býček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer nosil i kapitánskou pásku Slavie.

Článek

Jejich odchod zatím není jistý. Do Marbelly však sešívaní každopádně odlétají bez dvou zkušených opor.

Milan Škoda přišel do Slavie v lednu 2012 z Bohemians 1905 a stal se jednou z hlavních tváří červenobílých. V nejvyšší soutěži dal třiatřicetiletý útočník za tým z Edenu 77 ligových branek a je nejlepším novodobým střelcem klubu.

„Pevně věřím, že jsem nehrál v Edenu naposledy. Něco však naznačuje, že jako jedinému mi ve Slavii v létě končí smlouva," krčil rameny útočník, když dvěma brankami přispěl k poslední podzimní výhře 4:1 nad Českými Budějovicemi. Do ligové stovky zbývá Škodovi již jen šest tref.

Se Slavií dvakrát získal ligový titul a na podzim si připsal také start ve skupině Ligy mistrů. Jinak ale většinu podzimní části příliš nenastupoval a více hrát začal až těsně před zimní pauzou, kdy se střelecky prosadil ve třech zápasech nejvyšší soutěže po sobě. Smlouva v Edenu mu vyprší v létě.

Josef Hušbauer přišel do Slavie před čtyřmi lety od rivala ze Sparty. I on získal s červenobílými dva ligové tituly. Devětadvacetiletý středopolař odehrál za tým z Edenu 122 ligových utkání, v nichž si připsal 22 branek a 33 asistencí. V evropských pohárech včetně kvalifikací nastoupil za Slavii do 25 utkání s bilancí čtyř gólů a dvou asistencí. Stejně jako Škoda má v Edenu smlouvu do konce sezony.

Hušbauer nedávno potvrdil, že se o něj zajímá Fortuna Düsseldorf z německé bundesligy. Konkurence v Edenu se ve středové řadě zvýšila. Slavia si z Liberce stáhla Oscara, z Jablonce pak Sýkoru, na soustředění letí také nová posila Hellebrand ze Slovácka.

"Kluci dostávají zajímavé nabídky ze zahraničí. S vedením mají dohodu, že by pro ně bylo novou výzvou. Nechceme jim bránit, rozhodnutí necháváme čistě na nich. Mají možnost si nabídky ze zajímavých destinací projednat. Pokud se nedohodnou, mohou přiletět za námi," říká trenér Jindřich Trpišovský.

Do Málagy odletěla také pětice hráčů z mládežnické akademie João Felipe, Daniel Kosek, Jakub Křišťan, Daniel Langhamer a Jan Sirotník. Naopak Jakub Hromada odchází na hostování do Liberce a na Jakuba Horu z Teplic sešívaní neuplatnili opci.

Reklama