Hlavní obsah

Nepříčetný Řepka napadl v afektu kameramana

TEPLICE/PRAHA

Nedělní podvečer na teplických Stínadlech, kam přijela pražská Sparta v rámci 6. kola Gambrinus ligy, se měl nést v duchu uctění památky nedávno zesnulého Vlastislava Marečka. Ve stejném stylu se nesl začátek utkání a měl tak i skončit. To se ovšem nestalo. Ve vypjatém závěru byl vyloučen Tomáš Řepka a cestou do útrob stadiónu sparťanský rebel nejprve slovně napadl teplické funkcionáře a nakonec udeřil kameramana České televize.

Článek

Po zápase se k tomuto incidentu, ani k celé husté závěrečné atmosféře nechtěl nikdo příliš vyjadřovat. „Závěr není na moje hodnocení,“ řekl bezprostředně po ukončení utkání domácí trenér Petr Rada.

O poznání chmurnější trenér hostující Sparty Michal Bílek kategoricky odmítl jakoukoliv poznámku k posledním minutám zápasu. Běžela již čtvrtá minuta nastavení, když kopl míč do hřiště a byl proto hlavním rozhodčím vykázán na tribunu, s čímž se nechtěl smířit a své si příšel rozhodčímu říci i asistent Horst Siegl, který byl následně také vykázán.

Na pomoc sudím přišli také pořadatelé, a aby toho nebylo málo, do věci se také svým způsobem vložil kapitán Řepka.  „Sprostě mi nadával a plivl na mne. Něco takového jsem nezažil,“ říkal šokovaný pořadatel. S nepříčetným výrazem ve tváři potom příjimal od sudího druhou žlutou kartu a i on byl vykázán ze hřiště. Když míjel kameramana České televize, ohnal se po objektivu a zmizel v tunelu do šaten.

Spoluhráči museli v závěru krotit i Abrahama

Dalším negativním výstupem, jenž nemá s fotbalem nic společného, se prezentoval chvíli před skončením utkání, kdy už běžela sedmá minuta nastavení, hostující Abrahám, který si chtěl už jako vystřídavší hráč vyřídit účty s jedním z teplických hráčů a sám jeho spoluhráč Zdeněk Pospěch měl co dělat, aby rozzuřeného sparťanského záložníka udržel mimo hrací plochu. Také Abraham si za tento zkrat vysloužil od hlavního rozhodčího červenou kartu.

„On už couval, když jsme se ho snažili zastavit,“ pokoušel se situaci zmírnit sparťan Jan Rezek. „Závěr byl nervózní. Sudí nám neodpískal několik faulů, pak ani tu ruku Verbíře,“ dodal.

Reklama

Související témata: