Hlavní obsah

Jeden zápas za Spartu, a šup zpátky. Talent se vrací do Příbrami

Praha
Aktualizováno

Poprvé si zakopal v rudém dresu. A hned druhý den putuje zase zpátky. Záložník Matěj Polidar stráví i zbytek sezony na hostování v Příbrami, odkud ho fotbalová Sparta v létě koupila a kde hostoval už na podzim. Klub přinesl informaci na svém webu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Matěj Polidar ze Sparty a Maksym Talovierov z Českých Budějovic.

Článek

Čerstvě dvacetiletý Matěj Polidar naskočil se Spartou do zimní přípravy. Trenéři s jeho přístupem byli spokojeni. "V zájmu jeho většího herního vytížení se ale teď na půl roku vrací do Příbrami, kde dohraje aktuální sezonu přesně v souladu s plánem, který platil při jeho přestupu," poukazuje letenský klub.

Polidar tedy stihl ve Spartě kondiční část přípravy a odehrál také poločas v prvním přípravném utkání proti Českým Budějovicím (1:0).

„Moc se mi tu líbilo, jsem rád za takovou zkušenost, byť to byly jen dva týdny. Poznal jsem, jak to tu chodí, a trénoval jsem se skvělými hráči. Určitě mi to něco dalo, vím na čem dál pracovat. V létě se vrátím a znovu zabojuju o svoje místo," plánuje odhodlaně Polidar.

Sparta v přípravě porazila České Budějovice 1:0. Nastoupil i talent Adam Karabec. Jak mu to šlo?Video: Sport.cz

„Brali jsme ho do přípravy proto, aby trochu poznal klub, zároveň abychom ho osobně poznali i my trenéři, ať už po charakterové nebo herní stránce. To dva týdny splnily a v tuto chvíli vidíme jako prioritu, aby bojoval o pevné místo v Příbrami a aby měl prostor se do jejich kádru znovu začlenit," líčí Polidarovu situaci trenér Václav Jílek.

Podle kouče jde o hráče velmi dobře kondičně připraveného, musí ale na sobě pracovat především po herní stránce.

V nohách toho máme hodně, míč jsme zatím moc neviděli, říká o sparťanské přípravě Michal TrávníkVideo: Sport.cz

„Přáli jsme si, aby během dvou týdnů pochopil naše základní požadavky ohledně herní organizace, návyků a aby na nich pracoval v průběhu jarní části, byť bude v Příbrami. Budeme ho sledovat a monitorovat jeho výkonnost," dodává Jílek.

Na soustředění do Španělska chce vzít 23 hráčů do pole plus brankáře.

Reklama

Související témata: