Hlavní obsah

Odchovanec Slavie, exklokan, talentovaný teenager. Navrátilci do Plzně větří pod Guľou šanci!

Za trenéra Pavla Vrby se na ně ve fotbalové Plzni nedostalo, podzim strávili na hostování. Po příchodu nového kouče Adriána Guľy však cítí šanci. Záložníci Pavel Bucha, Ubong Ekpai, Pavel Šulc a univerzál Milan Havel. Nejblíže do sestavy mají Havel s Buchou, kteří v Bohemians 1905, respektive v Mladé Boleslavi, byli klíčovými oporami.

Foto: FCVP/Ladislav Nussbauer

Milan Havel z Plzně se raduje se spoluhráči Lukášem Hejdou a Romanem Procházkou z gólu do sítě Slovácka.

Článek

„Jestli přišel v Plzni můj čas? Doufám, že ano," prohlásil 21letý Bucha. Odchovanec Slavie, s níž se v létě 2018 rozkmotřil, vypověděl jí smlouvu a následně se upsal Plzni, udělal na podzim velký výkonnostní skok. Patřil k nejvytíženějším hráčům Mladé Boleslavi, v 24 zápasech vstřelil 7 gólů, navrch přidal 4 asistence.

„Loňské jaro jsem se v lize oťukával, zvykal si na její kvalitu a rychlost. Podzim už ale vyšel tak, jak jsem chtěl, hostování v Bolce splnilo to účel. Samozřejmě to ale vždy může být lepší," řekl skromně Bucha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Bucha a Valentin Cretu z FCSB v souboji o míč

V úvodním duelu zimní přípravy figuroval v sestavě, která v prvním poločase nasázela Ústí nad Labem tři góly. „Z osobního hlediska nic moc, nemám z toho dobrý pocit. Chtěl bych hrát líp. Za tým jsem ale spokojený, dali jsme tři góly, zahráli si," podotkl Bucha, jehož parketa je ve středu pole.

Prosadí se Havel?

S nadějí vzhlíží k návratu do Plzně také Havel. Muž, který už v dresu Viktorii prošel mnoha těžkými bitvami včetně těch v Lize mistrů. Nikdy nezklamal, naopak patřil mezi nejlepší. V úvodu ligového podzimu ale vysedával na lavičce, nakonec zvolil výpomoc v Ďolíčku.

„Jsem rád, že jsem zpátky ve Viktorce, vrátil jsem se do úžasné kabiny. O šanci se poperu. Jsem hodně motivovaný, chci do toho dát všechno. Uvidíme, na co to bude stačit," uvedl Havel. U Botiče se stal lídrem týmu. Byť herně to klokanům drhlo, Havel bylo jednou z mála výjimek, na které bylo spolehnutí.

„Bohemka byla správný krok, byl jsem tam moc rád. Ověřil jsem si, že ligu hrát dokážu. Teď jde jen o to, potvrdit to ve Viktorce a prosadit se," dodal 25letý univerzál. Guľa ho může využít na pravém kraji obrany i zálohy. Byť nový kouč koketuje se změnou rozestavění, pro Havla se nic nemění.

„Je to podobné, hodně se útočí. Snad jen, jistá změna je v obranné fázi. Po ztrátě míče se tlačíme do napadání soupeře. Ale automatismy, co jsme měli za pana Vrby, jsou tady pořád. Snažíme se pracovat na detailech, v tréninku je to teď určitě větší jízda. Všichni se pereme o místa," doplnil Havel. Bude v tom některý ze čtyř navrátilců úspěšný?

NAVRÁTILCI Z HOSTOVÁNÍ
PAVEL BUCHA
věk: 21 let
pozice: záložník
na podzim v Mladé Boleslavi: 24 zápasů/ 7 gólů
MILAN HAVEL
věk: 25 let
pozice: obránce, záložník
na podzim v Bohemians 1905: 12/7
UBONG EKPAI
věk: 24 let
pozice: záložník
podzim v Č. Budějovicích: 6/1
PAVEL ŠULC
věk: 19 let
pozice: záložník
podzim v Opavě: 17/0

Reklama

Související témata: