Hlavní obsah

Otužilec Kanga dobrodincem a dojemné rande kardiaků

Praha

Nejen velkým návratem Bořka Dočkala žili fanoušci fotbalové Sparty v mrazivé strahovské přípravě s Ústím nad Labem. Poslední domácí duel jejich týmu před odletem na soustředění do Španělska nabídl i další zajímavosti a malé velké příběhy. Patřilo k nim šlechetné gesto otužilého Afričana nebo velké setkání dvou borců, kteří se k fotbalu vraceli po operaci srdce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty odehrál mrazivý duel v krátkém rukávu...

Článek
Fotogalerie

Budí emoce všeho druhu. Jedno se však svéráznému Gabonci nechat musí. Kdo si u Guélora Kangy řekne o dres, toho obdaruje.

Stejně tak v sobotním strahovském dopoledni. Utkání s Ústím odehrál jen v dresu s krátkým rukávem, žádné termoprádlo ani nepotřeboval. Nacentroval Sáčkovi na jediný gól, a pak po zápase svým dresem obdaroval fanouška na vozíčku, který na něj poblíž střídačky čekal.

Tou dobou se také pozdravili a vyfotili ústecký kapitán Jiří Pimpara a letenský stoper David Lischka.

Zasvěceným došlo, že jde o vcelku unikátní snímek, který potěší především lékařskou kapacitu.

Velké návraty po operaci srdce

V roce 2009 objevili Pimparovi nedomykavost srdeční chlopně. Operoval ho doktor Štěpán Černý, hráč se vrátil k fotbalu a zahrál si třeba i Evropskou ligu.

V roce 2019 pak odstranil doktor Černý stejnou vadu také Lischkovi, který se mohl rovněž vrátit na trávník a dokončit svůj velký přestup z Jablonce do Sparty.

Dojemný byl ostatně již samotný začátek zápasu. Fotbalisté obou týmů podpořili vážně nemocného brankáře Radima Nováka, což se stalo ve všech přípravných duelech Ústí železným pravidlem.

Reklama

Související témata: