Hlavní obsah

Seškrtá Sparta místo pro posilu? Mladá hvězda zkouší lepší místo

Krátké období tří přípravných duelů na mrazivém Strahově skončilo. Fotbalisté pražské Sparty se už nemohou dočkat, až v pondělí večer vyrazí vstříc hernímu soustředění do Španělska. Otázkou však je, kdo se do výpravy nevejde. Trenér Václav Jílek s realizačním týmem musí soupisku seškrtat, navíc stále očekává, že dostane k ruce minimálně jednu novou posilu na místo stopera...

Chtěli jsme Adama Hložka vidět v podhrotové pozici i ve spolupráci s Dočkalem, říká trenér Václav Jílek Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Počty jsou dané. Směr Marbella nabere 23 hráčů do pole a tři brankáři. Na aktuální soupisce však figuruje vedle gólmanů dalších 26 fotbalistů včetně mladého Szewieczka.

Tři už během přípravy odešli. Polidar se vrátil hostovat do Příbrami, Pulkraba zapůjčili Letenští do Bohemians a Zahustela na Slovácko.

Ještě mě na soustředění pořádně otestuje Costa, a když přežiju to, bude to dobrý, věří navrátilec Bořek DočkalVideo: Sport.cz

Kolik hráčů zůstane doma, záleží také na případném příchodu dalšího stopera. Žádná nová posila ještě na Letnou během zimy nedorazila.

„Stoperů máme na počet celkem dost. Tím spíše, že ho může hrát i Mandjeck a od pondělí se zase zapojí i zraněný Hancko. Pořád si ale stojím za tím, že stopera potřebujeme přivést směrem do kvality a zvýšení konkurence. Stoprocentně tedy platí, že stoper je pro nás prioritou," ujistil trenér Václav Jílek po sobotním duelu s Ústím nad Labem (1:0).

Talent může vytěžit z Dočkalova návratu

Poslední domácí příprava se nesla ve znamení velkého návratu Bořka Dočkala, který si po dvou operacích achilovky zahrál poprvé od začátku loňského března.

„Určitě by měl být pro tým velkou posilou. Jak na hřišti, tak i v kabině," těší kouče.

Zatímco zkušený navrátilec operoval proti Ústí hlavně na pravém kraji zálohy, mladý Hložek hrál pod hrotem. Až dosud nastupoval v áčku především na kraji a nejeden kritik zvedá prst, že tam se jeho mimořádný talent zbytečně utápí.

„V sobotu jsme museli vycházet z dvacítky hráčů, kteří byli k dispozici, aby nám posty ladily. Na druhou stranu záměr, aby Adam nastupoval na podhrotu, tady je," souhlasí Jílek.

„Kanga hrál až ve druhém poločase, tak jsme uvolnili pozici Hložkovi. Chtěli jsme ho vidět jak v podhrotové pozici, tak ve spolupráci s Dočkalem. Takže záměr taktický, který však vycházel i z postového složení," naznačuje trenér jednu z variant, kterou bude pro jarní část sezony zkoušet.

Reklama