Hlavní obsah

Klokani vyhráli, Olomouc získala další skalp. Zlín začal v Turecku remízou

Aktualizováno

Hanákům se na soustředění v Turecku daří. Fotbalisté Olomouce začali výhrou nad Karabachem a nyní porazili prvoligový ruský Orenburg 2:0. Zlín zahájil v Turecku remízou 1:1 se Spartaksem Jurmala, což je lotyšský klub, který za poslední tři sezony hned dvakrát vyhrál domácí soutěž. Ševci prohrávali, o vyrovnání se postaral Poznar z penalty. Bohemians 1905 porazili soupeže z ukrajinského Dněpropetrovsku 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava (vlevo) a Tomáš Poznar ze Zlína.

Článek

Olomouc zatím v teple sbírá jen výhry. Karabach, který byl účastníkem Evropské ligy, porazila 3:1. Ve druhéím utkání přidala výhru 2:0 nad Orenburgem, aktuálně čtrnáctým celkem první ruské ligy.

„Dali jsme znovu šanci mladým. Máme v týmu devatenáctileté i sedmnáctileté hráče, pro které je to velká škola a jsem rád, že jim šanci můžeme nabídnout. Utkání určitě splnilo účel, který jsme chtěli," hodnotí trenér Radoslav Látal.

Ševci si v Turecku zahráli poprvé. V deštivém počasí narazili na lotyšskou Jurmalu. Po bezbrankové první půli šel do vedení po hodině hry soupeř, ale již o pět minut později vyrovnal z pokutového kopu Poznar.

Klokani na úvod podlehli ruské Samaře 3:4, ale na druhý pokus již uspěli. Bohemka zaslouženě porazila 2:1 ukrajinský prvoligový Dnipro-1. Vítězný gól vstřelil až v poslední minutě Keita.

Přípravné fotbalové zápasy v Turecku:
Fastav Zlín - Spartaks Jurmala 1:1 (0:0)
Branky: 65. z pen. Poznar - 60. Nwaorisa.
Zlín: Dostál - Azackij, Simerský, Kolář - Čanturišvili, Jiráček (46. Hlinka), Conde (65. Ngimbi), Matejov (65. Cedidla) - Janetzký (80. Hrdlička), Fantiš (46. Džafič), Poznar (65. Jawo). Trenér: Kameník.
Sigma Olomouc - FK Orenburg 2:0 (1:0)
Branky: 24. z pen. González, 58. Chytil.
Olomouc: Buchta (46. Reichl) - Sladký (46. Radek Látal), Beneš (46. Zima), Jemelka (85. Zlatohlávek), Vepřek (46. Kerbr) - Greššák (82. Štěrba) - Zahradníček (85. Šíp), Houska (61. Zmrzlý), González (74. Daněk), Hála (46. Pilař) - Chytil (68. Yunis). Trenér: Radoslav Látal.
SC Dnipro-1 - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
Branky: 47. Suprjaga - 54. Vaníček, 90. Keita.
Bohemians: Valeš - Schumacher, Hůlka, Köstl, Podaný - Ljovin (46. Jindřišek), Rada (69. Dostál) - Hronek (62. Novák), Vaníček - Puškáč (62. Keita), Pulkrab (62. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: