Hlavní obsah

Potočný letí za Baníkem. Opačným směrem se možná vydá Baroš

Malta

Na středomořský ostrov Malta, kde absolvuje soustředění ostravský Baník, míří po vlastní ose další posila. Po Jaroslavu Svozilovi, který přiletěl v pátek večer a jeho úkolem je dát do pořádku obranu Baníku, se nyní podle informací Sport.cz přesouvá na jih Evropy také opora Liberce Roman Potočný. Domů naopak v pátek zamíří mladíček Jakub Drozd, jenž dostal pozvánku na sraz reprezentace U17, a zřejmě také Milan Baroš, kterého stále trápí bolavá achilovka a nemůže trénovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Potočný by měl posílit ostravský Baník

Článek

Baníku se v přípravě na jarní část sezony nevede. Trenér Luboš Kozel žehrá především na nízkou podporu křídel, kde má aktuálně k dispozici člena reprezentační jednadvacítky Denise Granečného a Slováka Milana Lalkoviče.

„Hráči, kteří byli na krajích nemají v sobě to, že by chodili do koncovky. To nám chybělo, protože tam byly situace, kdy jsme měli dát gól. Je to opakující se jev," stěžoval si po utkání o 3. místo v Tipsport Malta Cupu proti Dunajské Stredě, který Ostrava prohrála na penalty, Kozel.

Foto: Právo/Jiří Tomaškovič

Jakub Přichystal se pokouší zastavit střelce obou branek Baníku Adama Jánoše (vpravo)

Do Baníku střelec z Liberce

Podle posledních zpráv se zdá, že lék už je na cestě. Na Maltu, kde Ostravané absolvují soustředění, míří nejlepší střelec Liberce Roman Potočný, o kterého stál nejen trenér Baníku Luboš Kozel, ale také Sparta a Plzeň. „Není problém, kdyby hráči přiletěli za námi. Vzhledem k lize ale čím jsou s týmem dříve, tím je pro ně lehčí se adaptovat," říkal trenér Baníku ještě před odletem na Maltu.

Dočká se ve středu, i když si přál Potočného přílet mnohem dřív. „Byl bych rád, kdyby tomu tak bylo," odpovídal Kozel na otázku o možném dalším posílení týmu už po sobotní porážce se Zbrojovkou Brno.

S týmem se naopak rozloučí 16letý talentovaný záložník Jakub Drozd, který odehrál druhý poločas proti brněnské Zbrojovce a zřejmě také Milan Baroš, jenž má potíže s achilovkou a nemůže trénovat.

„Letěl s námi, protože jsem věřil, že se zapojí," řekl Kozel. „Tahle věc nás mrzí a Milana nejvíce. Budeme se teď snažit zařídit věci tak, aby Milanova léčba byla co nejúčinnější," naznačil možný odlet ostravské legendy sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

Reklama

Související témata: