Hlavní obsah

Krmenčík opouští Plzeň! Kam útočník národního týmu míří?

Praha

Fotbalová Plzeň pravděpodobně ztratí jednu z klíčových opor. Útočník Michael Krmenčík se možná ještě ve čtvrtek upíše Bruggám! Spekuluje se o přestupní částce mezi šesti a sedmi miliony eur (153 - 179 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík slaví gól na hřišti Příbrami.

Článek

Šestadvacetiletý reprezentant se včera večer rozloučil se spoluhráči na hotelu ve španělské Esteponě, kde jsou Západočeši na herním soustředění, ve čtvrtek ráno vyráží do Belgie. Během dne podstoupí zdravotní testy, pokud jimi projde, podepíše se suverénním lídrem Jupiler League smlouvu.

Krmenčíkovo déjà vu. I před rokem odlétal ze soustředění ve Španělsku do Brugg. Na zdravotní prohlídku a jednání o kontraktu. Přestože se teprve pomalu sbíral po operaci předního zkříženého vazu v koleně. Za dva dny se do Estepony vrátil s nepořízenou. Generální manažer Plzně Adolf Šádek tehdy prohlásil, že další podobnou eskapádu už nepřipustí. Proto je vysoce pravděpodobné, že Krmenčík tentokrát v Belgii už zůstane.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Michael Krmenčík během přátelského utkání se Severím Irskem.

Podle informací Sport.cz jsou kluby na transferu domluvené, jeho dotažení závisí jen na výsledku zdravotní prohlídky. Pokud čtvrtek proběhne podle ideálního scénáře a Krmenčík přestoupí, sejde se v jedné kabině s bývalým stoperem Slavie Simonem Delim, a někdejším obráncem Slavie a Jablonce Eduardem Sobolem.

O Krmenčíka stál i Newcastle

Krmenčík měl z Plzně našlápnuto už několikrát. Před dvěma lety za něj Newcastle nabízel téměř 300 milionů korun, Viktoria však směřovala za titulem a vidina přímého postupu do ligy mistrů byla silnější. Následně v létě 2018 o něj mocně usilovalo Bordeaux. Opět neúspěšně. Teď v prosinci se ho snažil získat FC Janov, nabídl však „pouze" 5 milionů eur (128 milionů korun). Finanční požadavky managementu Viktorie nesplnilo ani posléze Udine. To až nyní Bruggy.

Z odchodu Krmenčíka nebude asi příliš nadšený nový kouč Adrián Guľa, za takového borce náhradu stěží sežene. V této chvíli má k dispozici pouze dva klasické útočníky - Chorého a Beauguela. Není tedy vyloučeno, že Viktoria před vstupem do jara doplní na hrotu původní stavy. V rámci české ligy se zimní přestupní okno zavírá až 22. února.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík během utkání 18. kola proti Bohemians 1905.

Krmenčík se během posledních sezon vyprofiloval v jednu z klíčových postav ofenzívy Plzně, se kterou získal tři mistrovské tituly. Na podzim v lize nastřílel deset gólů, dalších pět přidal v předkolech Evropské ligy a v MOL Cupu. Další už zřejmě bude střílet v dresu Brugg...

Reklama

Související témata: