Hlavní obsah

Sparťanům došla šťáva. Místo Haška kopal kluk z béčka

Marbella

Není třeba dělat z porážky v přípravě vědu. Do světa se nicméně rozletěl výsledek, že fotbalisté pražské Sparty v úvodním utkání na soustředění ve Španělsku prohráli s domácí třetiligovou Marbellou 1:2. „V prvním utkání jsme nechali většinu hráčů celých devadesát minut na hřišti a ke konci zápasu, kdy jsme obdrželi branky, už bylo znát, že sil jim hodně ubylo,“ hodnotí na klubovém webu asistent trenéra Michal Horňák.

Foto: sparta.cz

Dávid Hancko hlásí návrat do sestavy Sparty.

Článek

Jediná radost přišla hned v 9. minutě. Právě asistent Horňák den před zápasem s Marbellou nacvičoval s týmem standardní situace. Mohl být spokojený, že se hlavičkou po rohovém kopu prosadil obránce Dávid Hancko. Slovenský reprezentant nastoupil v sestavě Letenských poprvé od 5. října.

„Je úžasné být zase na hřišti, navíc po roce necítím žádné bolesti. Jsem v plném tréninku už týden, mám velkou chuť. Chci dál pracovat a v jarní části se ukázat," líčí Hancko pro klubovou televizi.

„V jeho případě je zásadní, aby byl zdravý. Trénuje s námi chvíli, ale s chutí. Věřím, že ukáže kvalitu, kterou bezesporu má," glosuje Horňák.

Hektické hodiny mladého Horáka

Spartu nepříjemně zaskočil záložník Martin Hašek, který v pondělí nepřišel na letiště k odletu. Mužstvo tedy ve středu dodatečně doplnil záložník Daniel Horák z béčka.

Přišel z Hradce Králové a na podzim patřil do základní sestavy sparťanské rezervy. Umí zaútočit a nebezpečně centrovat, vzhledem k zodpovědnosti směrem dozadu je variantou i na kraj obrany.

„O tom, že mám přijet, jsem se dozvěděl v úterý večer. Brzy ráno jsem vstal, sedl na letadlo a jsem tady," usmívá se Horák.

Hned ve čtvrtek si také zahrál za áčko, stejně jako další mladíci Fortelný či Karabec.

„Na nich bylo asi nejvíc vidět, že se snažili, ale nebylo to tak, jak jsme si představovali. Domácí posílili, mají dobré hráče a bohužel tentokrát byla rychlost na míči a fotbalové myšlení na jejich straně, tam jsme tolik nestíhali," poukazuje Horňák.

Doma zůstal útočník Lukáš Juliš, aby si našel hostování. Podle posledních informací by měl jaro odehrát v Olomouci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články