Hlavní obsah

Komličenko dal gól svému Liberci, Hanáci v Turecku potřetí vyhráli

Praha
Aktualizováno

Fotbalový osud už někdy píše takové příběhy. Ruský kanonýr Komličenko před týdnem přestoupil z Mladé Boleslavi do Dynama Moskva a v novém dresu se gólově zapsal zrovna proti Liberci, v jehož dresu v české lize začínal... Rusové vyhráli 2:0. Jinak v Turecku se daří Olomouci, která tam i do třetice vyhrála. Příbram a Zlín si v teple připsaly remízu. Jablonec ve třetím duelu v Marbelle porazil CSKA Sofia 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oslavné gesto Nikolaje Komličenka...

Článek

Slovan hned v prvním utkání v Turecku narazil na starého známého. Stav utkání s Dynamem byl dlouho bezbrankový, než udeřil právě Komličenko. Exliberecký kanonýr proměnil penaltu a ruský tým nakonec vyhrál 2:0.

K vidění přitom bylo vyrovnané utkání a především v první půli měl Slovan navrch.

V Turecku se náramně daří Olomouci. Ze tří zápasů si připsala již třetí výhru. Tentokrát těsně zdolala tým z Dněpropetrovsku 1:0. Z přímého kopu rozhodl Falta.

"Bylo vidět, že jsme hodně unavení. Co se týká sestavy, museli jsme trošku improvizovat, jelikož nám kvůli lehkým zraněním vypadli tři hráči - González, Vepřek a na poslední chvíli Kerbr. Kluci nicméně splnili, co jsme si naplánovali. Ve druhém poločase jsme opět do hry poslali mladé hráče. Ať už Zlatohlávek, Zmrzlý, Šíp nebo Daněk se o vítězství poprali a dokázali ho udržet. Pracovali velmi dobře," hodnotí trenér Radoslav Látal duel na rozloučenou s Tureckem.

Cenná je bezbranková remíza Zlína s pohárově ostříleným Borisovem.

Ševci začali soustředění plichtou 1:1 s Jurmalou a také ve druhém utkání se rozešli smírně s BATE. Šance přitom měly oba týmy.

Příbram začala soustředění v Turecku remízou 2:2 s Jaroslavlí. Oba góly Středočechů vstřelil mladý záložník Polidar, který zahájil zimní přípravu se Spartou, pak se vrátil hostovat k Litavce.

Jablonec v posledním zápase na soustředění ve Španělsku porazil CSKA Sofia 2:0, trefili se Kubista a Jovovič.

Opava v domácích podmínkách podlehla polskému Jastrzebie 0:1.

Přípravná fotbalová utkání:
V Turecku: Dynamo Moskva - Liberec 2:0 (0:0)
Branky: 71. z pen. Komličenko, 88. Danilin.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba (46. Hromada), Chaluš, Hybš - Malinský (69. Koscelník), Alibekov, Mara, Pešek - Baluta (74. Beran) - Kuchta (66. Rondič). Trenér: Hoftych.
V Turecku: Sigma Olomouc - Dněpropetrovsk 1:0 (1:0)
Branka: 24. Falta.
Olomouc - I. poločas: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Radek Látal - Zahradníček, Greššák, Houska, Falta, Hála - Chytil.
II. poločas: Buchta - Sladký, Beneš, Štěrba, Radek Látal - Pilař, Zmrzlý, Daněk, Falta, Hála - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.
V Turecku: Fastav Zlín - BATE Borisov 0:0
V Turecku: 1.FK Příbram - Jaroslavl 2:2 (0:1)
Branky: 55. a 71. Polidar - 22. Pokidyšev, 89. Betjužnov.
SFC Opava - Jastrzebie 0:1 (0:0)
Branka: 77. Szczepan.
Opava: Fendrich - Hrabina, Kodr, Rychlý, Žídek - Řezníček (70. Schaffartzik), Jursa, Dordič, Texl (70. Mondek), Zapalač (70. Železník) - Dedič. Trenér: Jarábek.
Ve Španělsku: FK Jablonec - CSKA Sofie 2:0 (2:0)
Branky: 6. Kubista, 35. Jovović.
Jablonec: Hrubý (46. Hanuš) - Holík, Jugas, Plechatý, Sýkora - Pleštil, Kubista, Hübschman (46. Hämäläinen), Považanec (46. Pilík), Jovovič - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama