Hlavní obsah

Viktorka zatím bez Krmenčíka nestrádá. Guĺa přináší do ofenzivy další impulsy

Estepona

Beauguel, Chorý, Mihálik. Jeden z trojice útočníků by se měl chopit velké šance a fotbalové Plzni zacelit mezeru po odchodu kanonýra Krmenčíka. Ale kdo ví, připraveni jsou také třeba Kovařík či Alvir, kteří se trefili v posledním duelu na soustředění ve Španělsku. Viktorka může mít na jaře problém, zatím však v ofenzivě nestrádá. Ačkoliv je už Krmenčík v Belgii, jeho bývalý tým v přípravě dál vyhrává.

Foto: fcviktoria.cz

Trenér Adrian Guľa během utkání Plzně ve Španělsku.

Článek

Jdou do rizika. Ve Štruncových sadech byli zvyklí prodávat své hvězdy teprve ve chvíli, kdy za ně měli nachystané náhrady.

Tentokrát Viktoria uvolnila Krmenčíka do Brugg, přestože jeho nástupce není jasný. Posila odjinud nejspíš není na obzoru, nikdo z plzeňských zdrojů pak neční jako jasná jednička do útoku.

„Musíme se zaměřit na produktivitu ve velkém vápně soupeře," uvědomuje si nový kouč Adrian Guĺa, který v zimě vystřídal Pavla Vrbu.

Oba zápasy na soustředění v Esteponě už jeho tým odehrál bez populárního Krmelce. A oba je vyhrál. O výhru 1:0 nad japonským Šonanem se postaral Mihálik, ostře hrající sofijský CSKA položily na lopatky dvě Kovaříkovy trefy a jedna Alvirova (3:0).

„Něco se povedlo, ale nechci teď hovořit, kolik věcí z tréninků se nám v ofenzivě objevilo. Pokoušíme se o to. Byli jsme aktivní, což je podstatné, ale extrémně neřeším, jestli jsou to nacvičované věci. Všichni vědí, že Plzeň měla velmi silné návyky. Na nich se snažíme stavět a přinášet další impulsy," líčí Guĺa pro klubový web.

Alvir je nesmírně zajímavý

Na hrotu se dokonce objevil i Marko Alvir. A vstřelil branku.

„Jeho variabilita je zajímavá! Je typologický jiný hráč než Tomáš Chorý, Pišta Mihálik nebo Jean-David Beauguel, běžecky nesmírně zajímavý. Může hrát desítku, z křídla nebo i nahoře. V lize nebo v poháru mohou přijít zápasy, kdy bude potřeba trochu něco typologicky jiného, takže i tak může růst naše týmová síla," naznačuje slovenský stratég.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marko Alvir během prvního tréninku zimní sezony v Plzni.

Navíc se mu vyprázdnila marodka. Poprvé s maskou nastoupil Chorý, na lavičce seděl brankář Staněk.

„Těší nás, že kluci jsou fit a mají chuť trénovat. U Tomáše start povolil doktor, takže jsme jej mohli využít. Jindra měl trochu nešťastné tržné zranění, nic vážného, ale limitovalo jej. Věřím, že ho brzy uvidíme i v bráně. Konkurence je pro nás důležitá," těší se Guĺa.

V pondělí se jeho tým utká se švédským Örebro SK.

Reklama

Související témata: