Hlavní obsah

Lákalo mě stát se součástí kádru plného skvělých hráčů, vysvětluje talent, proč zvolil nejistotu

Lagos

Měl za sebou dlouhé cestování. A tak mu přišlo vhod, když trenéři Slavie naordinovali týmu na soustředění v Portugalsku na nedělní dopoledne přípravu v posilovně a odpoledne hráčům dali volno. Obránce David Zima, čerstvá posila úřadujícího ligového šampiona, tak bez starostí zvládl televizní rozhovory, fotografování pro klubové potřeby a následně měl bývalý hráč Sigmy, který dorazil na hostování do konce sezony s následnou opcí, dostatek času vstřebat čerstvé dojmy z nového angažmá.

David Zima se těší na angažmá ve SlaviiVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Na soustředění za Slavií do Portugalska jste cestoval poměrně složitě. V jakém rozpoložení jste do Lagosu dorazil?

Jsem hlavně šťastný, že jsem už s týmem. Byl jsem se Sigmou na soustředění v Antalyi. Takže jsem musel letět nejprve do Istanbulu, kde jsem měl na tamním obřím letišti jen hodinu a půl na přestupu, ale naštěstí jsem přesuny zvládnul. Pak jsem letěl do Prahy a další den přes Brusel do Fara, což bylo jednodušší.

Překvapil vás zájem Slavie, když máte na kontě jen dva ligové starty a navíc jste se v průběhu podzimu potýkal se zraněním?

Moc jsem to neřešil. Slavia prostě projevila zájem a já měl zase zájem nabídky využít, proto jsem tady.

Foto: SK Slavia Praha

David Zima, obránce Slavie Praha, po příjezdu na soustředění do Portugalska.

Ve Slavii je velká konkurence. Věříte si na pozici v základní sestavě?

Rozhodnutí je věcí trenéra, ale samozřejmě o to místo budu bojovat ze všech sil.

Trenér Trpišovský nijak netajil, že vás sledovali s realizačním týmem už delší dobu. Kdy poprvé jste se dozvěděl o zájmu Slavie?

Před koncem podzimu. V té době jsem byl zraněný a poprvé mi bylo naznačeno, že Slavia má zájem. Přijal jsem to tak nějak neutrálně. Můj první cíl byl dostat se po zranění co nejdřív do formy. V tu chvíli jsem to ještě házel stranou.

Je pro vás příjemnější pokračovat v klubu, který je v čele soutěže s obrovským náskokem, než bojovat o pozici v Sigmě, která je desátá na rozhraní skupiny o Evropskou ligu a skupiny o záchranu?

Nebylo pro mě rozhodující, v jaké pozici Slavia je. Jde o to, že v jejím kádru jsou nejlepší hráči v České republice a mohu se s nimi popasovat. Na postavení v tabulce mi nezáleželo, rozhodující pro mě byla konkurence a kolektivu, v němž budu působit.

Ohlasy po přípravném zápase Slavie s AarhusemVideo: O2 TV Sport

Nebylo by pro vás přeci jen lepší s ohledem na zkušenosti, které jste dosud nasbíral, a kvalitu hráčů ve Slavii, pokračovat v Sigmě, kde se šance sbírat ligové starty zdá větší?

Beru jako výzvu, když mohu být v kádru plném tak skvělých hráčů.

Vyvolal váš přesun do kádru obhájce titulu a ligového lídra v šatně Sigmy velké pozdvižení? Dobírali si vás starší spoluhráči, když zjistili že kluka s dvěma starty v nejvyšší soutěži chce Slavia?

Jasně. Spoluhráči mi zájem Slavie předhazovali pořádně dlouhou dobu. Ale když jsem se s nimi loučil, tak mi popřáli šťěstí. V Sigmě je skvělá parta.

Reklama

Související témata: