Hlavní obsah

Švancara: Nechci se pouštět do války s rozhodčími

Útočník Petr Švancara nebude na pondělní souboj s Baníkem Ostrava vzpomínat v dobrém. Klíčová postava fotbalové Viktorie Žižkov totiž neproměnila ani jednu ze svých tří šancí ještě za bezbrankového stavu. Kdyby se jí to podařilo, mohlo utkání pro Pražany skončit lépe než porážkou 0:2. Za údajné filmování navíc Švancara dostal čtvrtou žlutou kartu a dostane stop na jedno utkání.

Článek

Po souboji s hostujícím obráncem Bystroňem jste byl napomínán za filmování. Jak jste situaci viděl vy?

Ke kontaktu došlo. Mohlo se to pískat, ale nepískalo. Nechápu ale žlutou kartu za filmování. Mám již čtvrté napomínání a nemohu hrát v Plzni.

Stejně pro vás skončila podobná situace v prvním kole proti Mladé Boleslavi…

Řešíme to pořád, skoro každý zápas. Už mi to fakt vadí. Myslím, že je to od rozhodčích alibismus. Mám u nich asi takovou nálepku, že se fauly na mě nepískají. Nechci se s nimi ale pouštět do nějaké války, šel bych hlavou proti zdi.

Co s tím hodláte dělat?

Nemohu dělat nic. Pokutové území je moje místo a já kvůli tomu nezačnu hrát někde u půlící čáry. Příště do toho půjdu znovu.

V prvním poločase byl Žižkov lepší, chybělo jen proměnit některou z šancí…

Měl jsem tři šance a jejich nevyužití si samozřejmě vyčítám. Tu hlavičku ani jako příležitost neberu, na svůj první ligový gól hlavou stále čekám. Situaci, při které jsem obešel dva obránce, jsem myslím, až na zakončení, vyřešil dobře.

Viktorce se nedaří, jaká je nálada v týmu?

Je to jako v každé profesi, když vám to nejde a navíc máte pocit, že nepodáváte špatné výkony, je to deprimující.

V tabulce se pohybujete na spodních příčkách, vyhlašujete již teď boj o záchranu?

O záchranu hrajeme každopádně. Hráli bychom o ní, i na čtvrté příčce. O to víc mě mrzí, že teď můžu kvůli některým lidem jet na měsíc do Chorvatska a nebudu moct pomoci týmu.

V čem vězí příčina malého bodového zisku mužstva?

Až na utkání v Budějovicích, kde jsme nepodali dobrý výkon a souboj se Spartou, která nás jasně přehrála, nehrajeme špatný fotbal. Zejména dopředu se nám docela daří, ale chtělo by to některé remízy proměnit ve výhry.

Reklama

Související témata: