Hlavní obsah

Petr Rada: Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát

PRAHA

Podle trenéra teplických fotbalistů Petra Rady byl důvod prohry jeho svěřenců na půdě Slavie jasný - nedokázali vstřelit branku. Již ve čtvrtém utkání za sebou. Zklamal ho i výkon střední formace a útočníka Fenina. Kouč pražského celku naopak chválil navrátilce Ericha Brabce, díky němuž působila obranná řada mnohem kompaktněji. Vrásky na čele mu udělalo jen zranění kapitána Stanislava Vlčka.

Foto: archiv

Trenér Teplic Petr Rada

Článek

Již před utkáním upozorňoval kouč Teplic Petr Rada na útočnou sílu pražského celku v úvodních minutách hry. Jeho svěřencům se podařilo udržet čisté konto třicet minut. „Představovali jsme si, že vstoupíme do zápasu jinak. V prvních dvaceti minách jsem postrádal doplňování Fenina na hrotu z krajů. Přestáli jsme první minuty a potom jsme inkasovali,“ shrnul teplický trenér.

Do druhého poločasu vybíhali tepličtí hráči s jednogólovým mankem. Ale ani ve čtvrtém venkovním utkání v řadě se jim nepodařilo vstřelit branku. A to i přesto, že mají na hrotu reprezentačního útočníka Martina Fenina. „Fenin dnes nebyl ve své kůži. Nedařilo se mu tak, jak bychom si představovali a i jedinou gólovou situaci neproměnil. Z naší strany to bylo nejméně zdařilé venkovní utkání. Opět jsme nedali gól, to je pak těžké vyhrát,“ zlobil se Rada.

Hned dva tepličtí obránci dostali v utkání se Slavií čtvrté žluté karty a v příštím domácím zápase proti Českým Budějovicím tak nebudou moci nastoupit. „Musíme si s tím poradit. Je to samozřejmě nepříjemné, šanci dostanou jiní hráči,“ řekl k tomu Rada.

Rada: Tabulku příliš nesleduji

Slavia odskočila svému sobotnímu rivalovi v souboji o čelo tabulky již o šest bodů. „Do konce zbývá ještě osmnáct kol, což je ještě hodně zápasů. Šest bodů náskoku je nepříjemných, ale já tabulku moc nesleduji, snažím se zaměřovat na naše výkony,“ zhodnotil Rada. „Slavia dnes vyhrála zaslouženě a ve středu jí přeji hodně štěstí,“ uzavřel.

Trenér Slavie po zápase vyzdvihoval přínos uzdraveného obránce Ericha Brabce. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Rád jsem byl hlavně za návrat Brabce do sestavy. Jeho přítomnost byla na hřišti znát. Je to ten typ hráče, který dokáže spoluhráče usměrnit,“ ocenil práci svého stopera. „V obranné části jsme i s ním až na jednu příležitost utkání zvládli,“ pochvaloval si Jarolím.

Kouč pražského týmu poskládal středovou formaci v jiném rozestavení než v zápase s Libercem. Do zálohy nenastoupil Kalivoda a Pudil. Nahradili je Volešák s Jablonským. „Nastoupili hráči, kteří toho tolik ještě neodehráli a myslím, že odehráli dobrý zápas. Jen Jablonský byl trochu nervózní,“ řekl Jarolím s tím, že to byl důvod jeho střídání v průběhu druhé půle.

„Chtěli jsme vstřelit branku hned na začátku utkání a i kdy ž se to nestalo, podařilo se nám to o něco později. Potom jsme už spoléhali na převahu ve středu hřiště, která by nám zajišťovala možnost rychlých brejků. Z těch jsme chtěli vedení potvrdit. A i když se nám to nakonec nevedlo, jsem se zápasem spokojen. Pro nás to byl zápas podzimu a já jsem rád, že jsme ho zvládli a utkání vyhráli,“ zhodnotil průběh utkání kouč sešívaných.

Zápas měl pro slávisty jedinou černou kaňku - zranění Stanislava Vlčka. Ten si poranil lýtko. Zda bude schopen nastoupit proti Arsenalu, se ještě neví. „Záleží na tom, jestli má sval natažený, nebo natržený. To ještě nevíme,“ vyjádřil se Jarolím.

Jarolím: Šmicer se šel vyčurat

Právě kvůli zranění kapitána Slavie se na hřiště nakonec nedostal druhý navrátilec z marodky Vladimír Šmicer. V průběhu druhé půle ale dostal pokyn, aby se svlékl z tréninkové soupravy a připravil se do hry. V tu chvíli ale začal kulhat Vlček. „On se chtěl vyčurat,“ pobavil nejdříve novináře Jarolím, když se ho zeptali, proč šel Šmicer k lavičkám a na hřišti se nakonec neobjevil. „Ne, chtěli jsme ho do zápasu poslat, aby mužstvo uklidnil. Pak se ale zranil Vlček a na jeho místo šel Šenkeřík,“ vysvětlil nakonec vážně.

Karel Jarolím musel znovu odpovídat na dotazy ohledně pokuty slávistickým hráčům, které klub udělil některým hráčům po vyřazení z Poháru ČMFS divizní Líšní. Klub chtěl pokuty hráčům odpustit v případě, že vyhrají čtyři prvoligová utkání v řadě. V minulém kole ale Slavie pouze remizovala v Liberci a Jarolím řekl, že si musí nechat vše projít hlavou. „Zeptejte se mě po zápasu s Viktorií Žižkov,“ posunul znovu termín svého rozhodnutí.

Na utkání dvou nejvýše postavených týmů ligy přišlo pouze pět a půl tisíce diváků, trenér Slavie byl proto trochu rozmrzelý. „Mrzí mě, že přišlo málo lidí. Zápas prvního s druhým by si zasloužil lepší diváckou kulisu. Asi sehrály roli dušičky a středeční zápas s Arsenalem,“ hledal Jarolím důvody poloprázdných ochozů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články