Hlavní obsah

Kolumbijec Mosquera se vrací. Zelenobílé barvy Cali mění za zelenobílý dres Klokanů

Praha
Aktualizováno

Po třech a půl letech se s největší pravděpodobností vrátí do pražských Bohemians kolumbijský legionář Jhon Édison Mosquera, který oblékal dres Klokanů v letech 2014 až 2016. Vršovický klub potvrdil, že devětadvacetiletý ofenzivní fotbalista přiletěl do Prahy a už se zapojil do přípravy Klusáčkova týmu. O jeho angažmá by se mělo rozhodnout v přístím týdnu, protože trenér si ho chce nejprve vyzkoušet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kolumbijský legionář Jhon Mosquera během angažmá v Bohemians.

Článek

Zelenobílý dres Deportivo Cali, kde působil Mosquera naposledy, by tak mohl znovu vyměnit za zelenobílé barvy pražských Bohemians.

Už při zimním turnaji Tipsport cupu mluvil kouč Klokanů Luděk Klusáček o tom, že by před ligovým jarem rád posílil ofenzivu a přivedl alespoň dva hráče. Právě šikovný, technicky výtečně vybavený a ofenzivně laděný Kolumbijec by mohl být jedním z nich.

Mnohé naznačila už úterní hádanka, kterou Bohemians zveřejnili na Facebooku i Twitteru.

"Včera v podvečer přistála v Praze linka z Frankfurtu. Na palubě byl někdo, kdo se dnes zapojí do tréninku. Kdo by to tak mohl být?" napínali Klokani zvědavost svých fanoušků, z nichž mnozí správně tipovali Mosqueru.

Ten nastupoval za Bohemians v sezonách 2014 až 2016 a odehrál celkem 55 střetnutí. Do ďolíčku přišel z třetiligového španělského klubu Olimpic Xativa, z Vršovic se vrátil domů do Kolumbie.

„Dostal jsem na něho výborný tip od známých manažerů, které mám ve Španělsku," prozrazoval tehdejší trenér Bohemians Roman Pivarník, jak na Mosqueru přišel.

"A já se zase potkal zcela náhodou s Néstorem působícím v pražské Dukle a ten mi doporučil, abych do Čech šel. Uchytit se ve Španělsku v první nebo druhé lize pro mě jako cizince bylo strašně těžké," vysvětloval kolumbijský legionář, proč se tehdy rozhodl pro českou ligu.

Opustil ji v roce 2016, kdy se rozhodl pro návrat domů do Kolumbie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Jhon Mosquera.

Nejdřív ho zlákalo Atlético Nacional Medelin, po půldruhém roce přestoupil do Deportivo Cali.

Tam se do zelenobílého dresu příliš neprosadil a pendloval mezi áčkem a rezervou.

Celkem sehrál Mosquera po návratu do Kolumbie v tamní lize 29 zápasů a vstřelil dva góly. Fanoušci Bohemians ho však během působení u Botiče milovali, takže jeho případný návrat přijmou s otevřenou náručí.

Reklama