Hlavní obsah

Sigma chce i s užším kádrem bojovat o pohárovou Evropu

Praha

S jedinou posilou, útočníkem Lukášem Julišem, který přišel na hostování z pražské Sparty, a bez záložníků Jakuba Plška (Maďarsko), Jiřího Texla (Opava) a stopera Davida Zimu (Slavie Praha) vstoupí do jarní části sezóny fotbalisté olomoucké Sigmy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hlavní trenér Radoslav Látal (vlevo) a asistent kapitána David Houska na tiskové konferenci

Článek

„Na našich cílech to ale nic nemění. Chceme bojovat o evropské poháry jak v lize, tak v domácím poháru. Kádr máme užší, myslím však, že jsme neoslabili. Musíme ale doufat, že se nám budou vyhýbat zranění," řekl ve čtvrtek novinářům kouč Sigmy Radoslav Látal.

„Naším prvořadým úkolem z hlediska posílení bylo s ohledem na dlouhodobé zranění Martina Nešpora přivést útočníka, a to se nám v osobě Juliše povedlo. Jiného hráče, za kterého bychom byli ochotni investovat větší sumu, jsme nenašli," podotkl k přestupové politice klubu jeho sportovní ředitel Ladislav Minář.

Látal proto do přípravy zařadil sedmnáctileté talentované mladíky Kryštofa Daňka a Jáchyma Šípa. „Oba to zvládli a na soustředění v Turecku se předvedli. Chválí je i v reprezentační osmnáctce. V kádru zůstanou a určitě dostanou v lize i šanci," uvedl olomoucký kormidelník.

Zároveň si pochvaloval, že se v průběhu zimy utužila v Sigmě parta. „V kabině i na hřišti je teď cítit jiný duch. Kluci více komunikují, a já věřím, že ty emoce, které nám na podzim tolik chyběly, přenesou i do mistrovských zápasů," zdůraznil Látal.

Hodně ho v přípravě potěšila defenzíva jeho týmu. „Třeba v Turecku jsme ve třech utkáních inkasovali jen jednou. Musíme ale zkvalitnit finální fázi. Hodně jsme se proto soustředili na zjednodušení hry a brejkové situace. A potřebujeme vyhrávat. Deset remíz, které na svém kontě máme, je příliš. Musíme prostě dohrávat zápasy až do konce. Na podzim jsme jich dost v závěrečných minutách ztratili," dodal lodivod Sigmy.

Reklama

Související témata: