Hlavní obsah

Čtyři slávistické priority. Tvrdík se hlásí k restům, na které má teď peníze a pro budoucnost jsou důležité

Obhajoba mistrovského titulu je povinností, opětovná účast v základní skupině Ligy mistrů toužebným přáním. První muž fotbalové Slavie však vypočítává další priority, které si on i klub z Edenu před nastávajícím jarem dal. „Teď, kdy nám prodej Krále a Součka poskytl komfortní finanční polštář a můžeme v příštích třech letech pracovat v černých číslech, za sebou chceme zanechat nejen sportovní výsledky, ale i odpovídající klubové zázemí,“ hlásí se Jaroslav Tvrdík k restům, které míní co nejdřív smazat.

Slavia má pro druhou půlku sezony čtyři cíle. Jaké to jsou? Video: Sport.cz

 
Článek

Podzimní putování pohárovou Evropou mu otevřelo oči, zastávky v Římě, Dortmundu a Barceloně ukázaly, co všechno k velkoklubům neodmyslitelně patří.

„A my jsme si dali za cíl patřit k nejlepším klubům ve střední a východní Evropě, což se nám díky loňskému přelomovému a převratnému roku podařilo. Zisk double po sedmasedmdesáti letech, jarní tažení Evropskou ligou a na podzim účast v Lize mistrů, Trpišovský vyhlášený trenérem roku a Souček nejlepším hráčem ligy, Slavia zvolená druhým nejlepším kolektivem v republice," musel slávistický boss pochopitelně připomenout četné sportovní úspěchy svého klubu.

Dohoda je blízko. Slavia vyjednává s trenérem Jindřichem Trpišovským o prodloužení kontraktuVideo: Sport.cz

Tuze rád ale přidal i obchodní a ekonomické. Finanční profit z Ligy mistrů i od partnerů, příjmy ze vstupného, vyprodaný stadion při ligových i pohárových duelech, na dvanáct tisíc prodaných permanentek, sky boxy pronajímané za půldruhého milionu, po nichž se jen zaprášilo.

A samo sebou, náramně vydařené transfery na evropském přestupovém trhu. Vždyť cena Alexe Krále přesáhla deset milionů eur a za Tomáše Součka by měl West Ham United v případě záchrany v Premier League a stvrzeného transferu zaplatit částku, díky které už se Slavia může počítat mezi kluby schopné své fotbalisty dobře prodávat.

„A i kdyby se snad Hammers nezachránili, prodáme Součka jinému zájemci za ještě vyšší cenu. Vždyť už po prvním zápase na Ostrovech stoupla jeho cena o dalších pět milionů eur," netají Tvrdík, že se mu teď v Edenu šéfuje a hospodaří náramně dobře.

Proto mezi čtyřmi cíli, které stanovil v Edenu pro nastávající období jako hlavní, figuruje i priorita, která se nehodnotí získanými body, postavením v tabulce či trofejemi, ale ke klubům evropského formátu neodmyslitelně patří.

Odpovídající zázemí na stadionu je jednou z nich. Pro hráče, ale samozřejmě i pro fanoušky.

„A my ho za sebou chceme zanechat. Proto vybudujeme v našem areálu dvě tréninková vyhřívaná hřiště, uvnitř stadionu novou, moderně vybavenou posilovnu pro hráče, i realizační tým prvního mužstva bude mít k dispozici moderní zázemí s veškerou potřebnou technologií, což jsou věci pro další rozvoj klubu důležité," hlásí se předseda slávistického představenstva k úkolům, jež byly až dosud odsouvány na vedlejší kolej.

„Ke klubové kultuře ale patří i odpovídající fan shop, takže investujeme i do něho. A místo kasina vznikne na stadionu restaurace, z níž budou moci návštěvníci sledovat i dění na hřišti," slibuje Tvrdík fanouškům, že i oni si budou připadat v Edenu jako ve fotbalovém ráji.

Dobrá zpráva pro trenéra Trpišovského. Slavia bude dál spoléhat na Ondřeje KolářeVideo: Sport.cz

A mladé naděje by si tak měly připadat ve Slavii rovněž.

„Chci restartovat koncept mládežnické akademie, protože i k tomu restu se hlásím," slíbil Tvrdík. Počítá přitom s podporou pražského magistrátu. Spartě vyšel vstříc pronájmem strahovského stadionu, u vršovických sousedů by se mělo hlavní město pustit do rekonstrukce a modernizace Ďolíčku, takže i Slavia samo sebou natahuje ruku.

„Vždyť rozvíjíme talent několika set dětí, takže potřebujeme pozemek, na kterém bychom vybudovali zázemí pro mládežnickou akademii. Inspirace máme dost a dost, protože jsme se už byli podívat i v zahraničí a spoustu námětů si přivezli. Ještě letos chceme do mládežnické akademie pomyslně kopnout, příští rok bychom ji rádi dokončili," ujišťuje první muž fotbalové Slavie, že klub si může dovolit investice, které se v budoucnu mnohonásobně zúročí.

A úspěšná budoucnost je pro Eden pochopitelně prioritou největší.

Reklama

Související témata: