Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie mají nakročeno k titulu, myslí si Cipro

PRAHA

Fotbalový klub SK Slavia Praha má za sebou velmi úspěšný podzim. První místo v lize s náskokem pěti bodů na Spartu a Teplice. Historický postup do Ligy mistrů, kde sešívaní dokázali vybojovat pět bodů a tím si zajistili účast v jarních bojích Poháru UEFA. Zeptali jsme se fotbalových odborníků Jiřího Kotrby a Františka Cipra, jak hodnotí vystoupení Slavie v první části sezóny.

Článek

Jiří Kotrba si myslí, že v klubu musí být s vystoupením v nejvyšší české soutěži spokojeni. Pětibodový náskok před nejbližšími pronásledovateli je toho důkazem. „Podzim měli výborný, jen na Bohemce jim to trochu ulétlo,“ řekl sportovní ředitel Českých Budějovic. Podobný názor má i František Cipro, který se Slavií v roce 1996 jako poslední získal ligový primát.

Premiérová účast v nejprestižnější klubové soutěži vynesla Slavii přes 171 miliónů korun a zisk nových zkušeností, které budou moci zúročit již při jarním působení v Poháru UEFA. „Na to, že slávisti hráli Ligu mistrů poprvé, musí být spokojeni. Jen asi dostali více gólů než si představovali,“ poznamenal Kotrba. František Cipro považuje slávistický podzim za fantastický, především vyzdvihuje postup do Champions League. „V Lize mistrů odehráli zápasy, které měly svoji kvalitu. Také měli trošku štěstí při penaltách s MŠK Žilina. V domácích zápasech předvedli kvalitní výkon, krom druhého poločasu se Sevillou,“ zhodnotil vystoupení Pražanů v pohárové Evropě.

O titulu rozhodne derby 

O mistru ligy rozhodne derby pražských „S“, to si myslí oba dotázaní experti. „Vše nahrává tomu, že by mohli udělat titul. Mají náskok, kvalitní hráče a dostatečně široký kádr. Mají dobře našlápnuto,“ myslí si Cipro. Oba dva mají stejný názor i na jarní vystoupení červenobílých v Poháru UEFA. „Záleží na losu. Také mohou zužitkovat zkušenosti z předchozích let,“ řekl Kotrba.

Do Slavie přišlo v letním přestupním termínu celkem 12 nových hráčů a čekalo se, jak je dokáže trenér Karel Jarolím zapracovat do sestavy. „Karel dělá práci dobře, základ měl a potřeboval rozšířit kádr pro Ligu mistrů. To udělali a vyplatilo se jim to. Kdyby se tak ale nestalo, mohli mít vážné problémy, vzhledem k tolika zraněním co je ke konci podzimu postihly,“ řekl Kotrba. S podobnou situací se před lety setkal i František Cipro. „Někdy to tak bývá. Karel v tom měl šťastnou ruku. Přivedl si hráče, nad kterými někteří novináři žasli, třeba Dřížďal nebo Brabec, ale měl šťastnou ruku a dal to dobře dohromady,“ pochválil svého bývalého asistenta Cipro.

Reklama

Související témata: