Hlavní obsah

Výhra z Teplic je vzpruhou před Spartou, kvituje kapitán Houska olomoucký rozjezd

Teplice

S kapitánskou páskou přivedl záložník David Houska fotbalisty Sigmy Olomouc k ligovému vítězství v Teplicích 3:1. Navíc kvalitní týmový výkon ozdobil i vstřeleným gólem, takže svou roli splnil dokonale. Vydařené vystoupení na severu Čech tak je pro Hanáky jistě vzpruhou i před nedělním domácím zápasem s pražskou Spartou. „Máme za sebou ideální start a chceme v tom pokračovat," poznamenal Houska už i směrem ke šlágru dalšího kola.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Houska mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

Čím to, že jste byl v úvodním jarním zápase olomouckým kapitánem?

Chyběl Víťa Beneš, který měl nějaký zdravotní problém. Ale kapitánem jsem byl poprvé už asi před dvěma nebo třemi lety, když v několika zápasech nemohl nastoupit tehdejší kapitán Michal Vepřek. Hlavně jsem rád, že jsme zvládli vstup do druhé poloviny sezony.

Sigma Olomouc si zvyká hru bez Jakuba Plška. Přitom vy jste hráli vedle sebe v záložní řadě prakticky už od dorostu. Jak berete odchod dosavadního nejlepšího střelce týmu do Maďarska?

Všeobecně se ví, že Kuba Plšek byl několik let stabilním členem základní sestavy, a teď už tady není. Jako spoluhráči jsme opravdu v jednom klubu od mládeže. Nyní nastala určitá změna. Třeba se naskytne šance pro Mojmíra Chytila a jiné hráče, kteří se dostanou na trávník. Jistě se pokusí chytit příležitost za pačesy.

 Zatímco je Jakub Plšek pryč, skvěle se uvedl v roli nové posily útočník Lukáš Juliš.

Je to super kluk. Známe se odmala. Ještě z doby, kdy nastupoval za Chrudim a hráli jsme proti sobě jako žáci. Myslím, že do Sigmy zapadl výborně. V Teplicích vstřelil dva góly a přeji mu, ať jich dává ještě víc.

Co pro vás znamená bodový úspěch z jarní premiéry pro přípravu na další kolo?

Je to samozřejmě vzpruha. Už se psalo, že jsme Teplicím odskočili na rozdíl pěti bodů a z tohoto pohledu jsme je nechali za sebou. Podobné zápasy jsou vždycky klíčové. Měli jsme obavu z kvality trávníku. Hrozně se to bořilo už při rozcvičce, ke konci bylo hřiště hodně rozbité. Ale vítězství jsme si utéct nenechali. Naplno se už soustřeďujeme na souboj se Spartou.

Reklama

Související témata: