Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Klokani zazářili, kat Sparty vyprovodil Jílka

Praha

Jaro začalo senzacemi na úkor pražských S. Sešívaní vůbec poprvé v soutěži prohráli, Letenští vybouchli doma a přišli o trenéra. Hned tři hráči Bohemians tedy figurují v ideální sestavě 21. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Ani liberecký kat Sparty samozřejmě nechybí. Dva zástupce mají v jedenáctce České Budějovice.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů a ČTK

Sestava 21. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz

Článek

Klokani jsou za pašáky. Obhájci titulu v nejvyšší soutěži prohráli poprvé od loňského dubna a po 26 zápasech. Vršovické derby mělo na domácí straně hned několik hrdinů. V první řadě žolíka Vodháněla, který se postaral o vítěznou trefu. Spolu s ním také neprůstřelného brankáře Le Gianga a nezdolného bojovníka Jindřiška.

Do role hvězdy kola se pasoval liberecký záložník Malinský. Kat Sparty dal týmu v rudých dresech dva góly i na Letné a v konečném důsledku způsobil odvolání trenéra Jílka... Naopak Plzeň začala sebejistě, v Opavě se dvěma góly po čase zase připomněl útočník Beauguel.

Nováček navázal na skvělý podzim. Jihočeši už za poločas vyřídili Mladou Boleslav, v záloze se parádním gólem blýskl Havelka a v obraně svou důležitost potvrdil Sivok.

Pokud jde o dvougólové střelce, sparťan Juliš začal ideálně hostování v Olomouci, Jablonci se zase vyplácí Sýkora nadále hostující ze Slavie.

Obránce Pokorný trefil Baníku výhru na Slovácku, záložník Smrž položil základ k první výhře Karviné na domácím trávníku v sezoně.

Sestava 21. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Le Giang (Bohemians) - Pokorný (Baník), Sivok (České Budějovice), Jindřišek (Bohemians) - Malinský (Liberec), Smrž (Karviná), Havelka (České Budějovice), Sýkora (Jablonec) - Vodháněl (Bohemians), Beauguel (Plzeň), Juliš (Olomouc).

Reklama